Nadal sportszerűbb Federernél

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 30. 17:26
Tomás Berdych Roger Federer helyett Rafael Nadalra voksolt az ATP sportszerűségi versenyén. A cseh teniszező Federer wimbledoni nyilatkozata miatt orrolt meg a svájcira.


Itt még szent volt a béke  

Tomás Berdych elmondta, sokáig vacillált Federer és Nadal között, de a sportszerűség, pontosabban a sportszerűtlenség miatt a mallorcait támogatja.

„Nagyot csalódtam Federerben. Sérüléssel és külső tényezőkkel magyarázta, hogy kikapott tőlem Wimbledonban. Szomorú voltam, hogy ezt kellett olvasnom a londoni lapokban.”

Berdych ugyanakkor hozzátette: elképzelhető, hogy az esettől függetlenül is a salakkirályra szavazott volna, de a wimbledoni affér kétségtelenül megkönnyítette a döntését.

A választást végül - valószínűleg nem csupán Berdych szavazata miatt - Rafael Nadal nyerte, megszakítva Roger Federer hat éve tartó sorozatát a Stefan Edberg sportszerűségi választáson.

A legtöbbet fejlődött játékosnak Andrej Golubjevet, míg az év újoncának a német Tobias Kamkét választották az ATP Tour játékosai.

Roger Federer sorozatban nyolcadik alkalommal lett a szurkolók kedvence, és a több milliónyi voksból 47 százalék vándorolt Bázelbe.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu