Nadal is két győzelemre a rekordtól

Szerző: Siklós Erik jelenti PárizsbólLétrehozva: 2012. június 6. 18:16
Spanyol napot tartottak a Roland Garroson: a férfiaknál az alsó ágon csak a skót Andy Murray akadályozhatta meg, hogy ne legyen garantáltan spanyol döntőse az idén a French Opennek. A címvédő Rafael Nadalra honfitársa, Nicolas Almagro várt a centeren és a murciai az első szettben parádés teniszt produkált ugyan, de a meglepetéshez ez is kevésnek bizonyult. Sorozatban nyolcadszor kapott ki a salakkirálytól (legutóbb ugyanitt, szintén a negyeddöntőben) 7:6, 6:2, 6:3 lett a vége. Közben a Suzanne Lenglen katlanban David Ferrer avatta be a salakpályás tenisz rejtelmeibe Andy Murrayt. A negyedik kiemelt skót türelmetlenül, sok hibával játszva, 3 óra 45 perc alatt 6:4, 6:7, 6:3, 6:2-re kikapott. Így pénteken a Djokovics-Federer elődöntő mellett Nadal-Ferrer párbajt rendeznek a fináléba jutásért.


Épp elkezdett melegíteni Rafael Nadal és Nicolas Almagro, amikor eleredt az eső Párizsban. A többnyire öltönyös nézők gyorsan az esernyőjük után nyúltak, de a két spanyol nem zavartatta magát, tette a dolgát. Mire elkezdődött a csata, el is állt... átmenetileg

Almagro igyekezett meglepni Nadalt, agresszívan támadott, felszálló ágban, kegyetlen erővel lőtte vissza a második kiemelt pörgetett labdáit mindkét oldalról, különösen fonákkal csilligott. Időnként úgy tűnt, hogy az esélytelenebb hispán mindent egy lapra feltéve rohamoz.

Sokat kockáztatott, de ekkor még szinte minden bejött neki. Nadalnak azért adogatóként egyszer sem kellett aggódnia, alig veszített pontot, de már arra is felszisszentek a szurkolók, hogy az első négy mérkőzésén mindössze tizenkilenc gémet vesztett címvédő rövidítésre kényszerül egy szettben.

Igaz, ebben aztán gyorsan elhúzott a mallorcai, és a megnyert első játszma láthatóan jóhatással volt rá. A nyitó szett krónikájához annyit még érdemes hozzátenni, hogy Nadalnak is mindössze egy fogadóelőnye volt, az a tizenegyedik játékban. Időnként egészen parádés labdameneteket produkáltak a gladiátorok.

A sebeit nyalogató Almagro könnyen megadta magát a második felvonásban (6:2), de a harmadikra megint nagyon összeállt a játéka. Nem véletlen, hogy ő is (no meg David Ferrer) játszmavesztés nélkül jutott a negyeddöntőbe. Három fogadóelőnyt is kiharcolt, csakúgy, mint Nadal, de a salakkirály 3:3 után állva hagyta, nem adott neki esélyt arra, hogy visszajöjjön a meccsbe. Kettő óra, negyvenhat perc alatt nyert Nadal, ez volt az ötvenedik győztes meccse a Garroson. Talán mondani sem kell, hogy a végén újra esett az eső.

Győzelmével Rafael Nadal életben tartotta a reményt, hogy tenisztörténetet írva a Roland Garros első hétszeres bajnoka lehessen. Ehhez már csak két mérkőzést kell nyernie.Nagyon nagy az esély arra, hogy vasárnap tenisztöténelmi eseménynek legyünk tanúi, Federer  17. GS-ét nyerheti, míg Djokovics azért küzd, hogy egyszerre legyen mind a négy Grand Slam-cím birtokosa.

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ferrer (spanyol, 6.)-Murray (brit, 4.) 6:4, 6:7, 6:3, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol, 12.) 7:6, 6:2, 6:3
Az elődöntő párosítása: Djokovics-Federer, Nadal-Ferrer

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Sarapova (orosz, 2.)-Kanepi (észt, 23.) 6:2, 6:3
Kvitová (cseh, 4.)-Svedova (kazah, sel.) 3:6, 6:2, 6:4
Az elődöntő párosítása: Stosur-Errani, Sarapova-Kvitová

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu