Murray triplázott és már Federer előtt

Létrehozva: 2011. október 16. 12:26
A hármas szám bűvöletében élhet vasárnaptól Andy Murray, a skót teniszcsillag ugyanis három hét alatt harmadik tornagyőzelmét aratta, a vasárnapi sanghaji ATP 1000-es fináléban David Ferrert verte 7:5, 6:4-re, ezzel hétfőtől megelőzve Roger Federert feljön a világranglista harmadik helyére.


A címvédő maximálisan kihasználta, hogy a világelső Novak Djokovics és a 16-szoros Grand Slam-bajnok svájci nem indult el Sanghajban, a salakkirály pedig váratlanul korán búcsúzott, Bangkok és Tokió után triplázott.

Elnézve világverő formáját és a nagyágyúk hiányát nem is alakulhatott volna másképp a torna, egyetlen kemény találkozóra kényszerült, a harmadik körben Stanisklas Wawrinka ellen (6:4, 3:6, 6:3 lett a vége), de onnantól szettet sem bukott a trófeáig vezető úton.

Vasárnap azt a David Ferrert múlta felül, akit kemény pályán eddig négyszer (így a múlt héten a japán fővárosban 6:2, 6:2-ra ) vert meg. Ez a döntő nem volt ilyen sima: az első szettben egy korai brékváltás után a 11. gém 30-40-nél a spanyol kettőshibát vétett, a skót pedig köszönte szépen, kiszerválta a játszmát. A másodikban a harmadik játék döntött, a 2010-es bajnok egy szép átemeléssel vette el riválisa adogatását, és már nem nézett vissza, 7:5, 6:4-re diadalmaskodott.

Murray ezzel a Nadal ellen elbukott US Open-elődöntő óta sorozatban 15. mérkőzésén maradt veretlen, megvédte sanghaji címét, és hétfőtől 2010 márciusa után ismét az első három között jegyzik a világranglistán (2009-ben volt már második). Ez egyúttal azt jelenti, hogy 2003 júniusa óta először Roger Federer lecsúszik a rangsor dobogójáról.

ATP 1000 - SHANGHAI ROLEX MASTERS
SANGHAJ, 3.24 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA   
férfi egyes, döntő:
Murray (skót, 2.)-Ferrer (spanyol, 3.) 7:5, 6:4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu