Most valóban idő előtt nyert McEnroe

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 17:32
A végig jobban játszó John McEnroe szerezte meg a harmadik helyet a BlackRock Tour of Champions budapesti állomásán, a Tennis Classics-on, miután ellenfele, Sergi Bruguera a második játszmában lábsérülés miatt feladta a mérkőzést. Az amerikai zseni ekkor 6:3, 4:1-re vezetett, vagyis kevés választotta el a „teljes” sikertől.


TENNIS CLASSICS, 4. NAP
A 3. helyért:
John McEnroe (amerikai)-Sergi Bruguera (spanyol) 6:3, 4:1-nél Bruguera feladta

Stílusok csatájaként várhatta a közönség a bronzmérkőzést, rádásul ezt még meg is „fejelhettük” azzal, hogy két különböző generáció képviselője találkozott. McEnroe játéka elsősorban a támadásokra épül, gyakran rohamozza a hálót, míg spanyol ellenfele elsősorban a magabiztos alapvonalütésekben látja a siker zálogát.

 

A záró nap nyitányaként kerekesszékes teniszezők szórakoztatták és ejtették ámulatba a gyülekező közönséget. A két játékos jogosan kapott dicséretet a sportág szerelmeseitől, szép megoldásokkal töltötték ki az időt.

 

Ezután jött McEnroe és Bruguera, sajnos az elejétől látszott az ibériai salakmenő nem teljesen egészséges. A spanyol klasszis lábproblémákkal küszködött, miután szombaton izgalmas találkozón kapott ki Henri Leconte-tól. Az amerikai csillagnak már lehettek tapasztalatai a sérült rivális elleni játékról, lévén Goran Ivanisevic a wimbledoni bajnokok csoportjának zárótalálkozóján alig tudott kitartani a meccslabdáig…

 

McEnroe vasárnap sem hazudtolta meg önmagát, első szervagémjében megmutatta, mire számíthat az ellenfél és a szurkolósereg. Remek volléval nyitott, majd két ászt követően egy félröptével fejezte be a játékot. Bruguera felvette a kesztyőt, kőkemény tenyeresekkel és fonákokkal futtatta tapasztaltabb riválisát, sokszor eredményesen.

 

A nyolcadik gém azonban döntőnek bizonyult, McEnroe zseniális bombatenyeressel, majd egy puha pörgetéssel és egy újabb parádés tenyeressel brékelt. Ezután hozta adogatását, 6:3-mal került lépéselőnybe.

 

A folytatás egyoldalú volt, Bruguera szemmel láthatóan húzta a lábát, gyorsan brékhátrányba került, majd 4:1-nél kezet nyújtott ellenfelének. Így John McEnroe lett a bronzérmes, következhetett a párosbemutató, majd Henri Leconte és Goran Ivanisevic döntője.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu