Lezárult Federer parádés sorozata!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 13. 15:36
Hét év, tizenöt mérkőzés után lezárult Roger Federer sorozata, miután 2 óra 21 perces találkozón kikapott Lleyton Hewitt-tól a hallei füves pályás teniszverseny döntőjében. A korábbi világelső ausztrál játékos 3:6, 7:6 (7-4), 6:4-re múlta felül a svájci legendát, aki 2003-ban, 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban diadalmaskodott a németországi tornán.


HALLE (663 750 euró, fű) DÖNTŐ
Hewitt (ausztrál, 8.)–Federer (svájci, 1.) 3:6, 7:6, 6:4

 

Federer 2002 óta volt veretlen Halléban, sőt egy évvel később elkezdte parádés sorozatát Hewitt-tal szemben is. Tizenöt mérkőzésen át oktatta az amúgy kiváló teniszezőnek számító tengerentúlit és most sem tűnt úgy, hogy megszakadna a veretlensége.

A nyitó szettben a svájci zseni 3:2-nél brékelt, majd visszaverte ellenfele próbálkozásait. Hewitt is bréklabdához jutott, de nem élt a lehetőséggel, így 6:3-mal kezdődött a finálé.

A folytatásban aztán fordult a kocka, a füves pálya királyának számít Federer ugyanis szokatlanul sokat hibázott, gyorsan lépéshátrányba (0:2) került. Hewitt jól adogatott és fogadott, kiválóan érzett rá a londoni pálya ritmusára.

Persze, Federert sem kellett félteni, gyorsan visszavette az elbukott adogatójátékot, majd fej-fej mellett jutottak el a rövidítésig a korábbi világelsők. A tie-break aztán meglepően alakult, Hewitt villámgyorsan elhúzott 6-1-re (!). A svájci három szettlabdát hárított, de a negyediket már nem tudta.

A harmadik felvonásban aztán végig az ausztrál állt jobban, első brékelőnyét ugyan elbukta, de a következőt már megtartotta. Pedig még a végén is „visszajöhetett” volna Federer, bréklabdája volt, de ezen a napon Hewitt volt a pontosabb.

Roger Federer a döntő előtt még elmondhatta magáról, hogy 2003 óta csak egyszer kapott ki füvön, tavalyelőtt Wimbledonban a döntőben kapitulált Rafael Nadallal szemben.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu