Kiütötték a korábbi világelsőt

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 22. 10:25
Az idei Ausztralian Open eddigi talán legnagyobb szenzációja, hogy az orosz Nagyja Petrova, 52 perc alatt lelőtte a pályáról a US Open címvédőjét, a tavaly nyáron visszatért Kim Clijsterst. Az orosz úgy nyert 6:0, 6:1-re, hogy a belga az első szettben összesen öt pontot gyűjtött.


Petrova az a teniszező, aki eddigi pályafutása alatt sokkal kevesebbet ért el, mint amire az adottságai, a tudása alapján képes. Minden Grand Slamen játszott ugyan negyeddöntőt, sőt a Roland Garroson kétszer is a fináléba jutásért teniszezett (2003-ban pont Clijsterstől kapott ki 7:5, 6:1-re). A belga ellen egyébként soha nem tudott nyerni és mivel elmúlt már 27 éves, azt hihette, túl van a csúcson (legalábbis a teniszben). A világranglistán egykor harmadik moszkvait a 19. helyen emelték ki Melbourne-ben és az idei eredményei alapján senki nem gondolhatta komolyan, hogy pont péntek este robbant. Brisbane-ben Henintől, Sydneyben a 39 éves Kimiko Datétól kapott ki az első fordulóban.

Amikor 6:0, 3:0-ra vezetett Clijsters ellen a Hisense Arénában, arra gondoltam, hogy vagy befejezi tíz percen belül, vagy kikap a döntő szettben. Az első változat jött be, bár a belga rátett egy lapáttal, de nem tudott fordítani. Az orosz nem torpant meg, nem roppant össze, mint szokott. A harmadik meccslabdáját értékesítette. Az tehát már biztos, hogy nem lesz Clijsters-Henin negyeddöntő az idén az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

„Az eredménynél jobban fáj az, ahogy teniszeztem. Egyszerűen nem éreztem a labdát. Ilyen évente egyszer fordul elő, bosszantó, hogy pont egy Grand Slamen történik velem. Nem tudom, mi történt. Mindent ugyan úgy csináltam a meccs előtt, mint máskor. A legjobb az egészet gyorsan elfelejteni. Nem hagyom, hogy egy ilyen vereség miatt összezuhanjak és kételkedjem magamban, az eddig végzett munkában”- mondta Kim Clijsters a kudarc után.

Reuters
Petrova a mennyekben Fotó: Reuters
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu