Ki hitte volna? Fish és Nisikori nyert

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 31. 08:08
Két meglepetéssel folytatódott a férfitorna az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen: kiesett James Blake és David Ferrer. A hazaiak klasszisát a honfitárs Mardy Fish ütötte el a továbbjutástól, míg a spanyol játékost a japán Nisikori Kej győzte le.


Az amerikai házirangadó előtt a szakemberek többsége Blake sikerét várta, hiszen a Grand Slam-versenyeken sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik, a világranglistán is előkelőbb helyen jegyzik. Az örökmérlegben is 2-1-re vezetett Fish-sel szemben, igaz, utoljára tavaly találkozott honfitársával. New Havenben 7:5, 6:4-re nyert a 9. helyen kiemelt klasszisa, aki azzal a felemelő tudattal is várhatta az összecsapást, hogy a pekingi olimpián hasonló pályafelületen győzte le Roger Federert.

 

Mindez azonban kevés volt a harmadik fordulóban Fish ellen, aki legjobb napjaira emlékeztetően teniszezett. Igaz, az amerikai játékos ritkán produkál hasonló teljesítményt, ezzel meg is lepte ellenfelét. Blake ugyan küzdött, de riválisa jóval bátrabban ütötte a labdákat, remekül használta ki az adódó lehetőségeket.

 

Döntőnek bizonyult, hogy a 16 ászt produkáló Fish mindössze kétszer bukta el adogatását, ellenben tizenhárom bréklabdához jutott. Igaz, csak ötször nyerte el riválisa szerváját, de ez bőven elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz.

 

Az előzetes papírforma alapján az amerikai derbi győztese David Ferrerrel találkozott volna a nyolcaddöntőben, csak erről éppen senki sem szólt Nisikori Kejnek. Igaz, minden a spanyol klasszis mellett szólt, lévén nem véletlenül emelték ki a negyedik helyen, ez is mutatja tudását. Tavaly elődöntős volt a US Openen, Nisikorinál sokkal nevesebb teniszezőket is legyőzött.

 

A távolkeleti játékos számára az sem jelenthetett volna jó óment, hogy a teniszprofizmus 1968-as befejezése óta még sohasem köszönthettek japán nyolcaddöntőst a férfiaknál az amerikai nyílt bajnokságon. Ez viszont már múlt idő, lévén Nisikori éppen azzal a fegyverrel győzte le Ferrert, amelyről mindenki azt gondolta, csak és kizárólag a spanyol sztár javát szolgálhatja.

 

A japánok reménysége ugyan 2-0-ra elhúzott, de ellenfele viszonylag simán kiharcolta a döntő szettet. Ekkor a kevésbé optimista Nisikori-szurkolók el is búcsúztatták kedvencüket, lévén a túloldalon a sportág egyik legjobb erőnlétű játékosa állt. A Ferrer-mágia azonban most nem működött, pedig 5:5-nél is azt hihették a szakemberek, csak ő nyerhet. Nisikori azonban ismét összeszedte magát, nyolcadszor is brékelte riválisát, kiharcolta a továbbjutást.

 

US OPEN, 20.657 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ:
Nisikori (japán)-Ferrer (spanyol, 4.) 6:4, 6:4, 3:6, 2:6, 7:5
Fish (amerikai)-Blake (amerikai, 9.) 6:3, 6.3, 7:6 (7-4)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu