Ki állítja meg a golyóálló Djokovicsot?

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. szeptember 7. 05:25
Két férfiegyes negyeddöntőt játszottak a US Open 11. napján, de teniszben így sem volt hiány: David Ferrer 4 óra 31 percig küzdött Janko Tipsareviccsel, mire legyőzte a szerbet 6:3, 6:7, 2:6, 6:3, 7:6-ra. Csodálatos mecset játszottak, az egyetlen szépséghibája az volt, hogy nem nyerhettek mindketten. Az Arthur Ashe stadion esti programjában a címvédő Novak Djokovics és az ugyanitt 2009-ben győztes Juan Martin Del Potro könyörtelen, fordulatos, 84 percig tartó második szettet produkált (a belgrádi az első fordulóban 73 perc alatt intézte el az olasz Lorenzit), ami el is döntötte a csata kimenetelét. Az argentin hiába bombázta kitartóan a szerb térfelét, Djokovics ütőjéről a leglehetetlenebb, legkiszorítottabb helyzetből is rakétaként ment vissza a labda és általában a vonalat érintve csapódott be. A második kiemelt végül 3 óra 6 perc alatt 6:2, 7:6, 6:4-re nyert (eddigi 5 meccsén nem vesztett szettet) és készülhet a szuper szombatra, ahol David Ferrerrel találkozik a fináléba jutásért (az már szerdán eldőlt, hogy Andy Murray és Tomas Berdych mérkőzik a másik elődöntőben). Pénteken a nőké a főszerep Flushing Meadowsban: a világelső Azarenkára Sarapova vár, S. Williams ellenfele a párosban már döntős Errani lesz.


Patrick McEnroe (John McEnroe öccse, korábbi amerikai Davis-kupa kapitány, teniszkommentátor) egyszerűen csak az idei US Open eddigi legjobb meccsének nevezte David Ferrer és Janko Tipsarevics valóban lélegzetelállító csatáját. A spanyol és a szerb párbaját figyelve új értelmet nyert a XXI. századi gladiátor kifejezés. A lábmunka magasiskoláját mutatta be a két harcos, időnként dacolva a fizika törvényeivel. Kegyetlen erővel lőtték a labdát, de így sem tudták letolni a másikat a pályáról. Tipsarevics a harmadik szettben ihletett állapotba került, sorozatban produkált varázslatos, cirkuszba illő megoldásokat. Ferrert viszont semmivel nem lehetett kizökkenteni, az ötödik játszmát 1:4-ről fordította meg.

„Nem tudom miért, de tényleg az idei pályafutásom legjobb idénye. A fontos pillanatokban ezúttal szerencsém volt, az ötödik szett rövidítése olyan, mint a lottósorsolás. Elismerésem Tipsarevicsnek, megérdemelte volna ő is a győzelmet”- nyilatkozta nagyon sportszerűen a 30 éves David Ferrer, aki elárulta, hogy napi kapcsolatban van Rafael Nadallal és ha döntőbe jut, akkor biztos kap majd tőle tanácsot. Janko Tipsarevics többek között azzal magyarázza fejlődését, hogy folyamatosan visszanézi videón a mérkőzéseit.

Juan Martin Del Potro alig egy nappal később, hogy elbúcsúztatta Andy Roddickot újra az Arthur Ashe stadionban találta magát. Tudta, csak akkor van esélye a címvédő Novak Djokovics ellen, ha agresszívan, de ugyanakkor türelmesen teniszezik. A lassúbb kezdés megbosszulta magát: a szerb gyorsan brékelt és egy újabbal bebiztosította az első szettet. A másodikban viszont a dél-amerikai vezetett, de Djokovics nem engedte, hogy egyenlítsen. Szenzációs labdamenetekben dőltek el a pontok, a szerb lelőhetetlen volt. A játszma elvesztése után Del Potro az öltözőbe vonult teljes ruhacserére, de hiába harcolt az utolsó töltényig egy korai brék megpecsételte a sorsát. Novak Djokovics sorozatban tizedszer jutott Grand Slam-elődöntőbe, amivel utolérte Rod Lavert és Ivan Lendlt (ezt a listát Roger Federer vezeti 23-mal). Djokovics, Cincinnati után másodszor vágott vissza Del Potronak a londoni bronzmérkőzésen elszenvedett vereségért.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu