Jövőre Edberg, 2010-ben Sampras jöhet

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 13:02
Könnyen elképzelhető, hogy az idei, remekül sikerült verseny folytatásában is világsztárok látogatnak Budapestre: Taróczy Balázs főszervező reméli, 2009-ben Stefan Edberg, míg 2010-ben Pete Sampras szerepel majd az ATP Tour of Champions magyarországi állomására. Sőt, a jövő évi eseményre Patrick Raftert és Jim Couriert is hazánkba csábítaná a korábbi wimbledoni bajnok.


Taróczy Balázs a múlt héten Londonban járt a szeniortorna-sorozat évzáróján, kiváló hangulatú és színvonalú összecsapásokat tekintett meg. Természetesen nem csak szurkolóként volt jelen, hiszen megkezdte a tárgyalásokat a 2009-es versennyel kapcsolatban.

 

„Edberg idén két versenyen játszott, remélem, el tudjuk hozni Budapestre. Patrick Raftert is nagyon szeretném, mivel ebben az évben mindössze egy tornán indult. Jim Couriert is jó lenne látni” – mondta a SportHirado.hu-nak Taróczy Balázs.

 

A Tour of Champions idén mutatkozott be Budapesten, a sztárok nagy közönségsikert arattak. Pályára lépett a szeniorversenyektől visszavonuló Björn Borg, valamint John McEnroe, Goran Ivanisevic, Henri Leconte, Thomas Muster, Sergi Bruguera, Pat Cash és Guillermo Vilas.

 

A londoni évzárón a korábbi hétszeres wimbledoni bajnok Pete Sampras is ütőt ragadott, ha a sors is úgy akarja, akkor a magyar szurkolóknak sem kell sokat várniuk a fellépésére.

 

„Két mérkőzését láttam: egyszer zseniálisan játszott, majd kikapott Cédric Pioline-től. Ez nagy meglepetést jelentett. Jövőre még nem szeretettem volna meghívni Samprast, ám a 2010-es terveink között már az ő neve is szerepel! – árulta el Taróczy Balázs.

 

A budapesti főszervező arról is beszélt, hogy 2009-ben tizenkét európai városban rendeznek szeniortornát, ez a sorozat népszerűségét mutatja.

 

„Az eddigi főszponzor kiszáll, de az ATP és a legtöbb játékost menedzselő IMG közösen folytatja. Öt európai várost el is kellett utasítani, ez is mutatja, még éppen időben szálltunk be a rendezésbe – mondta Taróczy Balázs. – A névadó támogató Black Rock a gazdasági válság miatt szállt ki, azt azonban most még nem tudhatjuk, a krízis milyen hatással lesz a sportágra. Az biztosra vehető, hogy a tenisz sem maradhat ki, de egyelőre a tornaszervezők és a játékosok is bizakodnak. Senki sem mondta, hogy kevesebb pénzhez jutna. Persze, minél közelebb kerülünk az adott tornához, annál világosabb képet láthatunk majd a gazdasági helyzetről.”

 

A magyar tenisz legendája egyébként örül annak, hogy a budapesti torna egy „hármas sorozat” közepére kerül, Eindhoven és Brüsszel közé.

 

„A hollandiai versenyt Paul Haarhuis és Jacco Eltingh, két korábbi kiváló párosjátékos szervezi. Segíthetnek abban, hogy nagy esély legyen a tengerentúli, amerikai és ausztrál teniszezők idecsábítására, hiszen így legalább két versenyre kellene jönniük. Ez sokkal kedvezőbb, mintha csak mi hívnánk őket” – tette hozzá Taróczy Balázs.

 

Az angliai tornát egyébként a hagyományoknak megfelelően a Royal Albert Hall pazar kulisszái előtt rendezték, keddtől vasárnapig napi két programmal.

 

„Mindig egy egyes és két páros szerepelt a műsorban, utóbbiban egy kivétellel mindig szerepelt Mansour Bahrami. Nem is tudom, hogy bírta. A közönség remek hangulatot teremtett, igaz a teltház is csak háromezer nézőt jelentett. Szinte mindenki Sampras-Edberg döntőt várt, de Pioline és Greg Rusedski találkozójára is elkeltek a jegyek – mondta Taróczy Balázs. – Több hasznosítható ötletet láttam, azt is tudom, hogy számos reklámlehetőséget idén ki sem használtam. Január közepén írhatjuk majd alá a szerződést az ATP-vel, majd február végére már a játékosokkal is megállapodhatok. Persze, addig is tárgyalhatok, Londonban is ezt tettem.”

 

Az idei budapesti tornát Goran Ivanisevic nyerte, aki azóta térdműtéten esett át. Helyére Cash ugrott Londonban, ahol Pioline diadalmaskodott.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu