Jankovics idén is a döntőbe jutott

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 12:40
A tavalyi év után idén is a döntőbe jutott Jelena Jankovics a pekingi 600 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán. A szerb klasszis az elődöntőben Vera Zvonarjovát búcsúztatta három szettben.


 

 

Jankovics az első szettben a statisztikák alapján csupán egy hajszállal volt jobb orosz ellenfelénél, hiszen a két versenyző mutatói hasonlók voltak, azonban volt egy hatalmas különbség is: a szerb klasszis három bréklabdájából kettőt kihasznált, mg orosz ellenfele csak egyet.

 

Ennek köszönhetően a verseny első kiemeltje 6:4-re megnyerte az első játszmát, és hatalmas lépést tett a finálé felé.

 

A folytatásban azonban nem alakultak annyira jól Jankovics dolgai, hiszen Zvonarjova játéka látványosan feljavult. Mondjuk ehhez kellett az is, hogy a szerb az első szervái után kevesebb mint ötven százalékban ért el pontot.

 

A feljavult fogadójátéka mellett az orosz hölgy a szervák tekintetében is hatékonyabbá vált, nem volt véletlen tehát, hogy a korábbi világelső nem tudott visszajönni a szettbe. Ennek megfelelően a játszma 6:2-vel ért véget, így jöhetett a döntő periódus.

 

A harmadik felvonásban aztán minden kezdődött az elejéről, és Jankovicsnak ezúttal már nem remegett meg a keze, és miután brékelőnybe került, magabiztosan tartotta azt, és bejutott a fináléba.

 

A szerb kiválóság ezzel a tavalyi verseny után idén is eljutott az utolsó mérkőzésig, azonban az az összecsapás nem szerepelhet a kedvencei között, hiszen Szávay Ágnestől egy évvel ezelőtt három szettben kapott ki.

 

 

PEKING, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ KEMÉNYPÁLYÁS NŐI TENISZTORNA, ELŐDÖNTŐ:
Jankovics (szerb, 1.) - Zvonarjova (orosz) 6:4, 2:6, 6:4

 

 


 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu