Hardrock-buli, horvát sorstragédiával

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 20:34
John McEnroe két játszmában, 7:6, 6:3-ra legyőzte Goran Ivanisevicet a wimbledoni bajnokok csoportjának utolsó mérkőzésén a Tennis Classics elnevezésű budapesti szeniortornán. A mérkőzés második szettjéban a horvát klasszis lábhúzódást szenvedett, de ellenfele jóindulatának is köszönhetően befejezte a találkozót. A befejezés után hosszas tanácskozást tartottak a kvartett végeredményéről, amelynek eredményeként Ivanisevic végzett az élen McEnroe és Cash előtt. Ha a horvát sztár sérülése súlyos, akkor helyette vasárnap az amerikai zseni játszik a döntőben, míg az ausztrál csillag jut szóhoz a harmadik helyért.


TENNIS CLASSICS, 3. NAP:
Wimbledoni győztesek csoportja, 3. forduló:
John McEnroe (amerikai)-Goran Ivanisevic (horvát) 7:6 (7-4), 6:3

Tizenhat évvel ezelőtt a Grand Slam Kupa negyeddöntőjében Ivanisevic 3:6, 6:4, 6:2-es győzelemmel zárta le John McEnroe sikerekben gazdag pályafutását, de szombat este úgy tűnt, csak egy-két év telt el a svájci rangadó óta. A két zseniális balkezes sztár csatája ugyanis a régi szép időket idézte, szó sem volt gálamérkőzésről.

 

Az addigi szolid körítés is megváltozott, mintha a zenei szerkesztő is megérezte volna, mint egy kőkemény csatát láthat a közönség. Legalábbis, több mint egy szetten át…Ennek megfelelően a röpke szünetek idején hardrock-zene bömbölt a hangszórókból, igazi vad hangulat költözött a Papp László Arénába.

 

A Björn Borg ellen szolidan teniszező John McEnroe a harmadik mérkőzésre ismét régi önmagát idézte, a találkozó elején azonnal „kiosztotta” Andrew Jarrett főbírót - elég erős szavakkal. Ezt többször megismételte, de eredménytelenül. A wimbledoni tornák legendás játékvezetője ugyanis szemrebbenés nélkül hűtötte le az amerikai zseni haragját. Ivanisevic higgadtabb volt, de időnként azért neki is „elgurult a gyógyszere”…

 

A közönség délután még Borg technikáján ámult-bámult, ezúttal viszont kőkemény ütések sorjáztak, a fifika csak időnként jelent meg. Persze, McEnroe és Ivanisevic nehézsúlyú bokszolókat idéző ütéspárbaja is tetszhetett, más kérdés, hogy igen rövidek voltak a labdamenetek. A horvát ászkirály a magyar fővárosban is szórta a védhetetlen adogatásokat, de ha kellett, gyors alapvonalütésekkel rombolta ellenfele kedvét.

 

McEnroe azonban felvette a kesztyűt, szerva-röpte játékát remekül egészítették ki a leheletfinom megoldások. Így a nyitó szett sorsa rövidítésben dőlt el, némi meglepetésre, a jóval idősebb sztár javára.

 

Ivanisevic négy ászt is ütött, de ez is kevésnek bizonyult. McEnroe ugyanis egyszer fogadni tudta ellenfele adogatását, erre a horvát válasza a hálóról éppen átcsorgott. Az amerikai klasszis pedig finoman, fonákkal értékesítette a ziccert.

 

A folytatás nagy izgalmakat ígért, de sajnos elmaradt a harc. A szett elején McEnroe brékelt, majd néhány perccel később Ivanisevic lábsérülést szenvedett, ápolást kért. A szpíker ekkor a közönséget próbálta tájékoztatni a csoport akkori helyzetéről, erre az amerikai sztár dühösen csendre intette. Amúgy McEnroe-san…

 

A horvát ászkirály még lábra állt, de csak arra futotta, hogy háromszor megnyerte saját szervajátékát. McEnroe is látta riválisa szenvedését, visszavett a tempóból, de így is magabiztosan nyert.

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu