Djokovics-Murray döntő a US Openen

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. szeptember 9. 19:15
A szombaton tornádó miatt félbeszakított második férfiegyes elődöntő vasárnapi folytatásában a címvédő Novak Djokovics az első játszmát már nem tudta megfordítani 2:5-ről, de nem zavarta meg, hogy az idei US Openen először szettet vesztett. Mintha új mérkőzés kezdődött volna a gyönyörű időben: a szerb egyre kevesebbet hibázva, bámulatosan védekezve, agresszívan teniszezve nőtt David Ferrer fölé. A spanyol mindent megpróbált, de nem volt esélye arra, hogy pályafutása során először Grand Slam-döntőbe jusson. A második szett villámgyors elvesztése (1:6) után a harmadikban még visszajött brékhátrányból, de a negyedikben újra túl nagyra nőtt a különbség (4:0), eldőlt a csata. Az utóbbi három keménypályás Grand Slamen diadalmaskodó Novak Djokovics 2 óra 32 perc alatt 2:6, 6:1, 6:4, 6:2-re győzött. Hétfőn tehát a belgrádi lesz Andy Murray ellenfele a döntőben. A skót egy nappal többet pihenhet a finálé előtt, de Djokovics teljesítményét valószínűleg nem fogja befolyásolni a vasárnapi matiné.


 

Novak Djokovics először 2007-ben játszott döntőt a US Openen. Az első Grand Slam fináléjában nem bírt Roger Federerrel (7:6, 7:6, 6:4). A következő évben megint a svájcitól kapott ki, de akkor már az elődöntőben (6:3, 5:7, 7:5, 6:2). Kész csoda, hogy nem lett Federer-fóbiája New Yorkban, mert 2009-ben újra a bázeli állította meg a legjobb négy között (7:6, 7:5, 7:5). Aztán 2010-ben megfordult a világ és Djokovics nyerte az elődöntőt Federer ellen 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5), majd tavaly egy még drámaibb csatában ismétlődött a történet (6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5). Novak Djokovics az elmúlt öt évben a teniszvilág legsikeresebb keménypályás játékosa lett.

„Nem szeretnék kifogásokat keresni, de a szél szombaton brutális volt, amihez David sokkal jobban alkalmazkodott. Soha nem játszottam ennél rosszabb körülmények között. Ma viszont egy másik játékosként léptem pályára. Tegnap nagyon sokat hibáztam, ma türelmesen, de ugyanakkor sokkal támadóbban teniszeztem és igyekeztem a szelet is használni”- nyilatkozta Novak Djokovics, aki az utóbbi hat Grand Slam-döntőből az ötödiken játszhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pánikszerűen menekültek a stadionból
Katasztrófafilm lett a US Open szuper szombatjából. Az már koradélután eldőlt, hogy a női döntőt nem játsszák le este. Megkezdődött a versenyfutás az idővel, hogy a két férfiegyes elődöntőt befejezzék, de mivel az első majd 4...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A skót bírta jobban a viharos szelet
A skót bírta jobban a viharos szelet Andy Murray már döntős a US Openen: a harmadik kiemelt skót, az időnként orkánerejű szélben rendezni tudta a gondolatait a maratoni első szett elvesztése után és 3 óra 58 perc alatt 5:7,...
Tovább a teljes cikkhez »

A szombati tornáadóriadó nem volt véletlen, valóban lecsapott New Yorkra az időjárás:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu