Djoko, Federer, Del Potro: újabb pipa!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 4. 21:26
A teniszcsillagok nem hibáztak: Bázelben Novak Djokovics a ciprusi Markosz Bagdatiszt, Roger Federer pedig az amerikai Andy Roddickot verte meg, Valenciában Juan Martin Del Potro a szintén amerikai Sam Querreyt múlta felül, az első helyen kiemelt David Ferrer is a négy közé léphetett. Ugyaninnen Gael Monfils meglepetésre kipottyant.


Novak Djokovics a vártnál jobban megizzadt Bagdatisz elllen, a világelső az első szettet simán elbukta. A második és a harmadik szettben a gyengébb adogatójátékra "rabolt rá" a szerb, ezt kihasználva végül is behúzta a meccset és jutott a bázeli elődöntőbe. A világelsőnek ez volt idén a hatvanhetedik győzelme. A döntőért a svájci Stanislas Wawrinkával meccselhet.

Djokovics mellé csatlakozott a hazai pályán teniszező Roger Federer. A világ korábbi legjobbjának könnyebb dolga volt, pedig papíron nehezebb rivális leselkedett rá. Federer a hetedik helyen kiemelt amerikai Andy Roddickkal végzett két könnyed játszmában. Az elődöntőben honfitársa, Stanislas Wawrinka lesz az ellenfele, aki Florian Mayert búcsúztatta szintén két szettben.

ATP-TORNA, BÁZEL (1,84 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS), NEGYEDDÖNTŐK:
Djokovics (szerb, 1.)-Bagdatisz (ciprusi) 2:6, 6:2, 6:3
Nisikori (japán)-Kukuskin (kazah) 6:4, 5:7, 6:4
Federer (svájci, 3.)-Roddick (amerikai, 7.) 6:3, 6:2
Wawrinka (svájci)-Mayer (német) 6:2, 6:2

Valenciában három kiemelt is a legjobb négybe jutásért küzdött,ketten sikerrel is vették az akadályt. Az elsőként rangsorolt David Ferrer és a hatodikként kiemelt Juan Martin Del Potro könnyed játékkal verte ellenfelét. A harmadik helyre taksált Gael Monfils viszont nagy megelepetésre kikapott a spanyol Marcel Granollerstől.

ATP-torna, Valencia (2,019 millió dollár összdíjazás), negyeddöntők:
Granollers (spanyol)-Monfils (francia, 3.) 7:6 (14-12), 3:6, 6:4   
Del Potro (argentin, 6. )-Querrey (amerikai) 6:2, 7:5
Ferrer (spanyol, 1.)-Davigyenko (orosz) 6:3, 6:4
Monaco (argentin)-Ferrero (spanyol) 6:3, 6:3 

 

BABOS TÍMEA TOVÁBB SZÁRNYAL KANADÁBAN
Az MTK fiatal tehetsége, Babos Tímea újra győzött az 50 ezer dollár összdíjazású ITF tenisztornán, így a torontói részsikernek köszönhetően hétfőtől minden bizonnyal a legjobb 150 között jegyzik majd a női világranglistán, ami hihetetlen bravúr. Timi a viadalon amúgy egyesben negyeddöntős, párosban pedig már finalista. A papírformának megfelelően a világranglistán 339., osztrák Nicole Rottmann sem tudta megállítani a Kanadában sorozatban a hetedik győzelmét arató Babost, akit végül 6:3, 6:3-ra vert, a negyeddöntőben pedig a viadal második kiemeltjével, a luxemburgi Mandy Minellával, a WTA-rangsor 119. helyezettjével találkozik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu