Cseng sem tudta megállítani Jankovicsot

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 29. 19:54
A második helyen kiemelt Jelena Jankovics két szoros szettben, 7:5, 7:5-re verte a kínai Cseng Csiét az év utolsó tenisz Grand Slam tornáján, a new yorki US Openen, a harmadik fordulóban. Az ázsiai teniszező nehezen adta a bőrét, és bár sokáig küzdött, a rutinosabb és nagyobb klasszist képviselő európai ellenfele megálljt parancsolt további menetelésének. A szerb győztes így a nyolcaddöntőben a Victoria Azarenka – Caroline Wozniacki párharc győztesével találkozik majd.


 

Az előző körben csak nagy nehézségek árán továbblépő szerb klasszis ezúttal azzal a Csenggel találkozott, aki a wimbledoni tornán hatalmas meglepetésre az elődöntőig jutott, többek között Ana Ivanovics és Szávay Ágnes testén keresztüljutva.

Az ázsiai játékos New Yorkban a második fordulóból a spanyol Medina Garrigues testén verekedte át magát, és megvolt a lehetősége, hogy ismét meglepetést okozzon egy Grand Slam tornán, mégpedig ismét egy korábbi világelső ellen.

Nos, a meglepetés nem sikerült, bár nem indult simán az összecsapás a magasabban jegyzett szerbnek, és úgy tűnt a svéd kiválóság után,a világranglista 37. helyén álló távol-keleti is megnehezítheti Jankovics menetelését. Annak a Jankovicsnak, akinek tavaly a negyeddöntő jelentette a végállomást Flushing Meadowsban, miután Venus Williams elütötte a továbbjutástól.

Az első szettben egymás adogatásait vették el a szereplők, a sort Jankovics indította, majd egy remek fonákkal Cseng is így tett. 2-1-es szerb vezetésnél tudta először hozni valamelyik játékos a szerváját, így már kettő volt a különbség.

Ekkor már jobban odafigyeltek a hölgyek a saját adogatásaikra, sőt Jankovicsnak egy ászra is telt az erejéből. 6-5-ig fej-fej mellett haladtak, Cseng nem hagyta magát, folyamatosan egyenlített, ha ellenfele előnyt szerzett magának.

A fiatal szerbnek három szettlabdája is volt negyven semminél, majd a negyediket tudta csak kihasználni a kínai hosszú ütése után. Így 7-5-re hozta az első játszmát az esélyesebb fél.

A második szett nem úgy indult, hogy az Jankovics győzelmét vetítse előre, először a háló segítségével az ázsiai játékos hozta az adogatását, majd egy kettős hiba és egy remek fonáknak köszönhetően már 2-0-ra vezetett Cseng.

A következő szervánál a kínai vétett kettőshibát, majd bár háromszor is bréklabdát hárított, negyedikre nem sikerült és egyenlített Jankovics. Mi az, hogy egyenlített? Fordított! Bár nem sokáig élvezhette az előnyét az európai teniszező, ellenfele folyamatos „terror” alatt tartotta.

A végjáték hihetetlen izgalmakat tartogatott, hat (!) meccslabdát hárított Cseng, mire az utolsó ütésnél a hálóba vágta a fonákot, és ezzel ismét 7-5-re végződött a szett, Jankovics pedig hozta harmadik meccsét is, és a következő fordulóban az Azarenka-Wozniacki, fehérorosz-dán összecsapás győztesével találkozik majd.

US OPEN, NŐK, 3. FORDULÓ:
Jankovics (szerb, 2.)-Cseng (kínai) 7:5, 7:5

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu