Babos miatt tiltakozik a teniszszövetség

Szerző: MTILétrehozva: 2012. július 11. 10:42
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) nehezményezi a nemzetközi szövetség (ITF) utólagos döntését, mely által a svájci Timea Bacsinszky helyén Babos Tímea helyett az osztrák Tamira Paszek indulhat egyesben a londoni olimpia női tornáján.


 

Richter Attila, az MTSZ főtitkára szerdán elmondta, hogy az ITF június 26-án közzétett olimpiai résztvevői listáján Paszekra külön kitértek, jelezve, hogy - a vasárnap zárult wimbledoni versenyen negyeddöntőig jutott - osztrák játékos nem felel meg az ötkarikás induláshoz szükséges feltételeknek, mert a Fed Kupában nem állt elégszer hazája rendelkezésére. Bacsinszkyt szintén kiemelték, mert indulásához hazája olimpiai bizottsága nem járult hozzá.

A főtitkár tájékoztatása szerint ekkor az is egyértelművé vált, hogy Babos az első a várakozók listáján, s mivel Bacsinszky nevezését az ITF kérése ellenére később sem támogatták a svájciak, a ranglistán 65. helyen álló magyarnak kellett volna elfoglalnia a helyét.

A magyar szövetséget ugyanakkor múlt csütörtökön arról értesítette az ITF, hogy az osztrákok fellebbeztek, s egyben csatoltak beadványukhoz egy olyan dokumentumot, mely igazolja, hogy sérülés miatt nem számíthattak 2009 vége után Paszekra a Fed Kupában. A fellebbezést elfogadták, így Paszek tagja lesz a női egyes mezőnyének, Babos pedig továbbra is marad első számú tartalék.

"A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával fellebbeztünk a döntés ellen az ITF-nél, mert ugyan elismerjük Paszek játéktudását, s azt sem vitatjuk, hogy sérülés miatt nem szerepelhetett a Fed Kupában, de nem tudjuk elfogadni ezt az eljárást, mivel a határidők mindenkire vonatkoznak" - mondta Richter Attila, hozzátéve, hogy napokon belül döntés születhet az ügyben.

A főtitkár kiemelte, hogy Babos egyes szereplésére még akkor is komoly esély van, ha elutasítják a fellebbezést, ugyanis lemondás esetén - ha olyan nemzet teniszezője lép vissza, amelyből négynél többen nem szerepelnek a ranglista első 56-ja között - ő lép előre a sorban.

Jelen állás szerint egyesben Szávay Ágnes játszhat Londonban, míg Babos Szávayval szabadkártyát kapott párosban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu