Azarenka mért újabb csapást Szávayra

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 16:09
Tovább folytatódik Szávay Ágnes utóbbi hónapokban látott vesszőfutása, a stuttgarti 650 ezer dollár összdíjazású tenisztornán már az első fordulóban két szettben kikapott a világranglista 17. helyén álló Viktorija Azarenkától. A magyarnak az első szettben volt esélye és jól tartotta magát a másodikban is, ám egy semmire elveszített adogatójáték a búcsúját jelentette.


TENISZ, STUTTGART, 650 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, 1. FORDULÓ
Azarenka (fehérorosz) – Szávay Ágnes 7:5, 6:3

 

Ismeretlen ismerős, akár így is jellemezhetnénk Viktorija Azarenkát, a világranglista jelenleg 17. helyén álló fehérorosz játékost. Szávay WTA-tornán még soha nem találkozott vele, ám mégis játékának minden elemével tisztában van, hiszen juniorként számtalan alkalommal léptek pályára, néha ellenfélként, gyakran egymás oldalán.

 

A 2005-ös évben négy Grand Slam-döntőben szerepeltek a junior mezőnyben, először januárban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Azarenka két szettben verte a magyart a fináléban. Hónapokkal később a Roland Garroson és Wimbledonban viszont már együtt örülhettek, mindkét tornán ellenfél nélkül maradtak párosban, az új generáció legjobbjai közé sorolták őket.

 

Azóta mindketten megvetették lábukat a felnőtt mezőny legjobb húsz játékosa között, igaz egyiküknek sem sikerült az igazi áttörés, sőt a magyar az utóbbi hónapokban formán kívül játszik, már csak 27. a rangsorban. Legutóbbi tíz mérkőzésén, mindössze négy sikert aratott, gyakran verhető ellenfelektől szenvedett vereséget, így a fogadóirodák Azarenka sikerét várták.

 

Kedden Szávay azonban jól kezdett, már az első játékban brékelőnybe került, ám korainak bizonyult öröme, rögtön a következő gémben visszavette a fehérorosz az elbukott szervát. A lassú kezdés után felpörgött a világranglista 17. helyezettje, adogatóként alig veszített pontot, majd második fogadóelőnyét is beváltotta, 5:2-es vezetésnél, úgy tűnt, uralja az első játszmát.

 

A soltvadkerti teniszező második szerváit rendre letámadta ellenfele, ám amikor Azarenka szettért adogatott, megremegett a keze, pillanatok alatt 5:5-öt mutatott az eredményjelző.

 

Már-már a rövidítésre készültek a felek, hiába volt két labdája a 6:6-hoz a magyarnak, a szett mégis a fehérorosz birtokába került, első adódó bréklabdáját értékesítette, nehéz helyzetbe került honfitársunk.

 

A második felvonásban a magabiztos adogatások mellett bréklabdát az első hét játékban nem láthatott a közönség, Azarenka rendre 15-re, vagy 30-ra hozta szerváit, ám Szávay is gond nélkül tartotta a lépést.

 

Egészen 4:3-as Azarenka vezetésig, ekkor érthetetlen módon pontot sem tudott nyerni, brékelt ellenfele, majd ezúttal gond nélkül kiszerválta a mérkőzést és búcsúztatta a magyar játékost.

 

Újabb fájdalmas vereség került Szávay Ágnes idei eredményei közé, ezzel 26-23-as mérleggel rendelkezik 2008-ban. Annak tudatában, hogy az előző esztendőt 56-14-es győzelmi mutatóval zárta, láthatjuk, gondban van az első számú magyar teniszező. Tudni kell azonban, az idén lényegesen nagyobb jelentőségű versenyeken, a legjobbak ellen küzdött.

 

Az egyetlen vigaszt a Vasas versenyzője számára az jelentheti, hogy kevés megvédendő pontja van tavalyról, így a világranglistán jelenleg elfoglalt 27. helyénél lejjebb jelentősen már nem csúszhat.

 

Szávayt legközelebb a moszkvai Kreml Kupán lép pályára, amely október hatodikán veszi kezdetét.

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Bartoli (francia) – Cibulkova (szlovák) 6:3, 6:1
Pironkova (bolgár) – Cornet (francia) 6:2, 6:1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu