Az idén nem lesz döntős: Szávay kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 9. 17:38
Tovább tart Szávay Ágnes rossz szériája: a magyar teniszező már az első fordulóban kiesett a 700 ezer dollár összdíjazású párizsi fedett pályás tornán, amelyen tavaly döntőt játszott. A világranglista 30. helyén álló játékos brékelőnyből bukta el, rövidítés után az első játszmát a kínai Na Li ellen, majd a folytatásban csak két gémet nyert.


PÁRIZS (700 EZER DOLLÁR), 1. FORDULÓ:
Na Li (kínai)-Szávay Ágnes 7:6 (8-6), 6:2

Pedig bíztunk abban, a francia fővárosban végre megszakad Szávay idei gyenge sorozata, hiszen 2009-ben csak a Fed Kupában nyert egyesben, előtte Hobartban és az Australian Openen is nyeretlenül esett ki. Igaz, egyáltalán nem várt rá könnyű ellenfél, lévén Na Li a világranglista 28. helyén áll, 2006-ban negyeddöntős volt Wimbledonban.

Hétfőn Szávay kezdett jobban, brékelőnybe került a szett közepén, majd 5:3 után már abban bíztunk, megnyeri a nyitó felvonást. A tizedik gémben azonban elbukta szerváját, amjd 6:5-nél sem élt a kínálkozó lehetőséggel. Szettnyerés helyett jött a rövidítés, amely szintén roppant izgalmasan és szorosan alakult, végül a kínai 8-6-ra nyert.

A folytatás már sokkal simábban alakult, Na Li ismét elnyerte ellenfele adogatását, sőt 3:2 után már nem is veszített játékot. Sajnos, ismét baj volt Szávay szerváival, „szórta” a kettőshibákat (11), ötször bukta el adogatójátékát, ezzel saját dolgát nehezítette meg…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu