Ana Ivanovics élte túl a linzi krimit

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 17:44
A múltheti zürichi elődöntő után Ana Ivanovics Linzben a 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán már a döntőbe menetelt szombaton, legyőzve a lengyel Agnieszka Radwanskát három kiélezett szettben.


 

TENISZ, LINZ, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, ELŐDÖNTŐ:
Ivanovics (szerb, 1.) – A. Radwanska (lengyel) 6:2, 3:6, 7:5
Zvonarjova (orosz, 2.) – Bartoli (francia, 6.) 6:0, 6:1

 

Formahanyatlással küzdött a szerb játékos az utóbbi hónapokban, azután, hogy győzött június elején a Roland Garroson, ezzel élete első Grand Slam trófeáját gyűjtötte be, képtelen volt hasonló sikerekre.

 

Sorban érkeztek a váratlan kiesések, rendre a viadalok hajrája előtt búcsúzni kényszerült, így a nyáron még a világranglista élén trónoló klasszis, néhány hét alatt a negyedik helyen találta magát. 

 

A múlt héten Zürichben már a feltámadás jelei mutatkoztak, az első fordulókat sikerrel vette, majd a négy között ugyan kiesett, azonban a jó formában játszó Venus Williams állta útját. Ezen a héten Linzben szerepelt, első mérkőzésén a hazai kedvenc, Sybille Bammer ellen diadalmaskodott, majd következett a Svájcban döntőző Flavia Pennetta, viszont az olaszt is könnyedén verte.

 

Az elődöntőben az elmúlt két idényben jelentős fejlődésen átment Agnieszka Radwanska állt az útjában, aki egyre nagyobb veszélyt jelent a közvetlen élmezőnyre is. A találkozó első szettje után úgy tűnt mégis egyoldalú összecsapásra van kilátás, Ivanovics megerőltetés nélkül lépett el és hozta 6-2-vel a nyitószettet.

 

A második játszmában azonban fordult a kocka, a lengyel vette át az irányítást és rövidesen egyenlített, kezdődhetett minden elölről. A harmadik felvonásban Ivanovics került előnybe, már 5:3-ra is vezetett és a meccsért adogatott, ám Radwanska nem adta olcsón bőrét brékelt és egyenlített.

 

A hajrát azonban a korábbi világelső bírta jobban, megnyerte a következő gémet, brékelt, majd hozta saját adogatását ezzel bejutott a döntőbe. Ellenfele a fináléban az a Zvonarjova lesz, aki mindössze egy játék veszteséggel verte a francia Marion Bartolit.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu