A világelső nyerte a bombanők csatáját

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 26. 20:40
Egyelőre rendkívül egyoldalú mérkőzésekkel igyekszik megnyerni a közönséget a dohai WTA-világbajnokság mezőnye: először Vera Zvonarjova nyert 6:3, 6:0-ra Jelena Jankovicsot, majd a friss világelső Caroline Wozniacki ütötte ki 6:1, 6:1-re Jelena Gyementyjevát. A dán bombanő egyszer sem veszítette el adogatását az orosz szépséggel szemben.


 

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA 2010, DOHA (4 550 000 dollár, kemény pálya)
BARNA CSOPORT, 1. FORDULÓ
Wozniacki (dán, 1.)–Gyementyjeva (orosz, 7.) 6:1, 6:1
Stosur (ausztrál)-Schiavone (olasz) 6:4, 6:4

A két klasszis korábban hétszer találkozott, Wozniacki négyszer, Gyementyjeva nyert. Legutóbb néhány héttel ezelőtt a tokiói verseny döntőjében a lengyel származású dán sztár győzött 1:6, 6:2, 6:3-ra.

Dohában egy pillanatig sem volt kérdés, ki lesz a sikeresebb. Wozniacki villámrajtot vett, két labdamenetet veszítve húzott el 3:0-ra. Gyementyjeva ezután szépített, de ennél többre nem futotta a 25 perces szettben.

A folytatás sem hozott egetverő változást, noha az orosz szépség három bréklabdát hárítva még vezetést szerzett. De itt be is fejezte Gyementyjeva, már nem nyert gémet. Wozniacki világelsőhöz méltó teljesítménnyel söpörte be a következő hat játékot, ezzel a mérkőzést is.

A csoport második találkozóján a Roland Garros döntőjének "visszavágóján" a párizsi győztes Francesca Schiavone lehengerlően kezdett, 4:0-ra elhúzott. Hihetetlen, de ezután már nem nyert gémet ebben a felvonásban...

A második szettben már nem engedte el ellenfelét Samantha Stosur, a tőle megszokott dinamikus és agresszív tenisszel őrölte fel az olasz futógépet.

Reuters
Jelena Gyementyjeva Fotó: Reuters

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Három gémet nyert a volt világelső…
Lehengerlően kezdett az idei szezon egyik legjobbja, Vera Zvonarjova a szezonzáró dohai WTA-világbajnokságon, mindössze három gémet veszített a nyitó mérkőzésen. A világelsőségért is hajtó orosz teniszező ellenfele éppen...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu