A szlovákok nyerték a Hopman kupát

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 9. 16:03
Az ausztráliai Perthben pénteken játszották le a teniszezők nemhivatalos vegyes-csapat világbajnokságának, a Hopman Kupának a döntőjét. A fináléba az eddigi kétszeres győztes Szlovákia és az egyszeres Oroszország jutott be, akiket a Szafin-testvérek – Dinara és Marat – képviseltek.


Amennyiben az oroszok nyertek volna, akkor ők lettek volna a verseny húsz éves történetének a második olyan győztesei, akik testvérek. Az elsők még 1990-ben a spanyol Sanchez-testvérek, Emilio és Arantxa voltak. Ha a szlovákok, akkor Dominik Hrbaty a negyedik, aki már kétszeres győztes, hiszen ő tagja volt a 2005-ben győztes párosnak. Az eddigi duplázók a már említett Arantxa Sanchez, illetve az amerikai James Blake és Serena Williams.

Az első mérkőzés Hrbaty reményeit erősítették, hiszen bár Cibulkova tie breakben elveszítette az első játszmát, a mkövetkezőt 6:1-re, a döntőt pedig 6:4-re nyerte Dinara Szafina ellen.

A férfiaknál aztán megint tie break az első játszmában és megint orosz vezetés, a másodikban azonban Hrbaty egyenlített (7:5), majd a döntő játszmában újra tie break. Ezt már a szlovák fiú nyerte, így 2:0-s vezetésre tettek szert, azaz a páros eredményétől függetlenül - amelyet le sem játszottak - 1998 és 2005 után megint északi szomszédainké a serleg.

HOPMAN KUPA, DÖNTŐ
Szlovákia-Oroszország 2:0
  • Cibulkova-D. Szafina 6:7, 6:1, 6:4
  • Hrbaty-M. Szafin 6:7, 7:5, 7:6
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu