A kegyetlen Murray leiskolázta Federert

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 17. 12:16
Elképesztő játékkal, lehetetlen helyzetekből nyerőket ütve, az összes bréklabdát hárítva szabályosan lemosta a pályáról Andy Murray a szombaton a bombaformában teniszező Novak Djokovicsot legyőző Roger Federert a sanghaji 3,24 millió dolláros mesterverseny döntőjében. A skót szezonbeli negyedik fináléjában második győzelmét (mindkettőt ATP 1000-es viadalon) aratta és méltóképpen ünnepelte kvalifikációját a szezonzáró londoni szupertornára.


Az augusztusi torontói mestertorna után a sanghaji döntőben is Andy Murrayvel találkozott Roger Federer, aki szombaton bravúros játékkal búcsúztatta a Pekingben múlt héten győző Djokovicsot.

A svájci 40:15-re vezetett a meccs első játékában, mégis brékhátrányba került, ahonnan az első szettben nem tudott felállni, pedig nem játszott rosszul, de a skót ezen a napon a lehetetlen helyzetekből is nyerőket ütött.

Federernek hiába jöttek be első adogatásai, nem tudott mit kezdeni ellenfele védekezésével, minden labda visszajött térfelére és váratlan hibák is becsúsztak játékába.

Az első játszma elúszása után a korábbi világelső a másodikban négy bréklabdát puskázott el riválisa első két adogatójátékában, amely döntőnek bizonyult: Murray elvette szerváját, majd a 16-szoros GS-bajnok tőle szokatlanul a játékvezetővel perelt és szinte feladta a meccset.

A negyedik kiemelt pedig köszönte szépen, karrierje hatodik, szezonbeli második ATP 1000-es tornáját nyerte meg, egyben 616 ezer dollár friss tulajdonosának mondhatja magát. 

ATP SANGHAJ, 3,24 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, DÖNTŐ:
A. Murray (skót, 4.)-Federer (svájci 3.) 6:3, 6:2
Reuters
Murray ellenállhatatlan védekezése felőrölte Federert Fotó: Reuters
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu