Magyar milliók az afrikai pókerdöntőből

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 19. 07:44
A nyolcadik helyen zárta a döntőt Botond Balázs a WPT (World Poker Tour) Marrákesben rendezett 4,500 eurós NL Hold'em főversenyén. A magyar játékos a hatalmas, 416 fős mezőnynek köszönhetően szép összeggel, 34,517 euróval (9,3 millió forinttal) gazdagodott.


A harmadik fordulóra alig 17-en maradtak az első igazi Afrikában rendezett nemzetközi pókertornán, köztük a nyolcadik helyen Botond Balázs. Honfitársunk pozíciója ellenére nem túl sok zsetonnal várhatta a zárónapot, és a szűk mozgástérnek köszönhetően többször keveredett all-inbe.

Hol bukott, hol nyert, pénze pedig csak nem gyarapodott, ám hamarosan azon kapta magát, hogy a mezőny fele már kiesett és a legjobb nyolc között, azaz a döntő asztalon ücsörög. Sokáig nem élvezhette a finálé hangulatát, szorult helyzetben 8-4-A szivárvány floppon Q-7-tel tette be összes zsetonját, ellenfelénél K-9 volt, amely kitartott.

A magyar fiú a hatalmas és a több sztárt (Annette Obrestad, Bertrand Grospellier) felvonultató mezőnyben fantasztikusan szerepelt. Sikere azt jelenti, hogy Tóth Richárd és Traply Péter WPT Szlovákián elért döntője után másfél hónappal ismét finalistának örülhettünk a rangos világsorozatban.

WPT MARRÁKES, FŐVERSENY, 4,500 EURÓS NL HOLD'EM, VÉGEREDMÉNY:
1. Christophe Savary francia 377,262 euró
2. Eoghan O'Dea ír 262,446 euró
3. Ludovic Lacay francia 164,182 euró
...8. Botond Balázs magyar 34,517 euró

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu