Pistorius begyűjtötte első aranyérmét

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 9. 13:35
Oscar Pistorius, a karbonszálas művégtagokkal versenyző dél-afrikai sprinter megszerezte első aranyérmét a pekingi Paralimpián a 100 méteres síkfutás fináléjában a Madárfészek Stadionban. A kétszeres világbajnok sportoló ezzel második paralimpiai címét szerezte pályafutása során, és még további két aranyra hajt, 200- és 400-méteren is az esélyesek között tartják számon.


 

Oscar Pistorius pekingi küldetésének egy harmadát máris teljesítette kedden, 11,17-es idejével nem talált legyőzőre 100 méteren, így az Athénben 200 méteren elért sikere után második paralimpiai aranyát ünnepelhette.

 

Pistorius egy századdal maradt el a hétfői selejtezőben teljesített, 11,16 másodperces idejétől, amellyel nagy fölénnyel kvalifikálta magát első helyen a fináléba.

 

A táv athéni bronzérmese nem tartozik a legjobb rajtolók közé, és ez Pekingben is alaposan megnehezítette a dolgát, csak nyolcvan méternél tudta utolérni az amerikai Jerome Singletont, de végül első helyen suhant át a célvonalon. A harmadik helyen az ugyancsak egyesült államokbeli Brian Frasure végzett 11,50-es idejével.

 

Az atléta a nyáron a pekingi olimpiára is megpróbálta beverekedni magát, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hatályon kívül helyezte a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) januári határozatát, amely szerint Pistorius nem vehet részt a pekingi seregszemlén. Végül 400 méteren azonban elmaradt a 45,55-ös szintidőtől, a dél-afrikai váltóban pedig nem kapott helyet.

 

A paralimpiai bajnok Pistoriusnak születési rendellenességek miatt 17 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu