Pekli továbbvitte Baczkó Bernadettet

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 11. 09:04
Vereséggel kezdte meg szereplését Baczkó Bernadett a pekingi olimpia női cselgáncstornáján az 57 kilósok mezőnyében. Némi vigasz lehet, Baczkót a korábban két olimpián magyarként tatamira lépő, ám már jó ideje ausztrál színekben versenyző Pekli Mária győzte le, aki a következő körben is diadalmaskodott, így megteremtette a lehetőséget honfitársunknak a javításra a vigaszágon.


Fotó: Reuters

A mérkőzés közepéig semmi érdemleges nem történt, s ezt látva mindkét felet megintette a mérkőzésvezető.

 

Ezt követően az igen tapasztalt, ötödik olimpiáján szereplő Pekli vazari értékű dobást hajtott végre Baczkón.

 

Az ellenfelénél 14 évvel fiatalabb magyar lány fokozatosan őrölte fel Pekli erejét, ellenállását, s ezt a mérkőzés vezetője is észrevette, kétszer is megintette az magyar származású ausztrált.

 

Sajnos azonban akciót Baczkó nem tudott végrehajtani ellenfelén, így végül egy koka különbséggel Pekli győzött.

 

"Igyekeztem csak és kizárólag a mérkőzésre koncentrálni, függetleníteni magam a körülményektől - nyilatkozta a tatamiról lelépve Baczkó Bernadett.

 

"Ezt sikerült megoldanom, mégis kikaptam. Taktikai hibákat követtem el, ezeken változtatnom kell a jövőben. Remélem, lesz még lehetőségem javítani a vigaszágon." Baczkó nem hiába reménykedett.

 

Pekli Mária a folytatásban ipponnal verte a tunéziai Neszria Dzselasszit, és bejutott a legjobb négy közé. Baczkó - Pekli újabb sikerének köszönhetően - a vigaszágon a tunéziai hölggyel csap össze.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu