Bronzéremmel vigasztalódhat Brazília

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 22. 15:00
Magabiztos játékkal végül bronzérmet szerzett Brazília férfi labdarúgócsapata, miután a bronzcsatában Diego és Jo főszereplésével simán, 3-0-ra legyőzte Belgium legjobbjait. Az argentinok elleni sokkoló vereség nem látszott Dunga csapatán, amely teljesen megérdemelten állhatott fel a dobogó legalsó fokára.


PEKING 2008, LABDARÚGÁS, FÉRFIAK, A 3. HELYÉRT:
BELGIUM – BRAZÍLIA 0-3 (0-2)
Sanghaj, vezette: Thomas Einwaller (Roland Heim, Norbert Schwab) – mindhárman osztrákok
BELGIUM: Bailly – De Roover, Vermaelen, Pocognoli, De Mul – Haroun, Mirallas (Vanden Borre, 59.), Vertonghen, Martens (Mulemo, 59.) – Simaeys, Dembele. Szövetségi kapitány: Jean FrancoisDe Sart.
BRAZÍLIA: Renan – Rafinha, Alex Silva, Hernanes, Marcelo – Anderson, Ronaldinho, Ramires, Breno (Thiago Silva, 71.) – Diego, Jo. Szövetségi kapitány: Dunga.
Gólszerző: Diego (27.), Jo (45., 92.)
Sárga lap: Ronaldinho (26.), Jo (72.), Marcelo (86.), Thiago Silva (90.)

 

Akkora zakót kaptak a brazilok az ősi rivális Argentínától a férfi labdarúgó-torna elődöntőjében, hogy megemlegették. Pontosabban nem, hiszen Ronaldinhóék játékán cseppet sem érződött a vérlázító, 3-0-s pofon.

Az aranysárgák a viadal meglepetés együttesével találkoztak a szomorú gárdák összecsapásán, hiszen Belgium az olaszok 3-2-es legyőzése után 4-1-re kikapott Nigériától az elődöntőben - így maradt a bronzmeccs.

Brazília nem bízott semmit sem a véletlenre, mindjárt az elején nekiment ellenfelének, levegőhöz sem hagyta jutni a belgákat. Titkon első aranyérmükre fenték a fogukat a dél-amerikaiak, ám becsületükre legyen mondva, miután elszálltak is odatették magukat.

Az első gólra a meccs 27. percéig kellett várni, akkor Diego lőtt a kapuba, majd nem sokkal a félidő befejezése előtt Jo fejelt Logan Bailly hálójába.

A kétgólos előny tudatában jócskán visszavett az iramból Brazília, győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben a kissé fáradtan mozgó és dekoncentráltnak tűnő európaiak ellen.

Nem volt rossz az iram, de a második felvonásra leült az összecsapás. A csattanó a végén következett: Jo lekopírozta első félidei tettét, ezúttal is a lefújás előtt villant és újabb góljával a végeredményt is beállította (3-0).

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu