Álmos sikerrel is nyertük a csoportot

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 18. 05:34
Felejthető játékkal, de biztosan verte a magyar férfi vízilabda-válogatott 12-3-ra Kanadát a pekingi olimpián. Mivel az A csoport számunkra utolsó mérkőzését is sikerrel vette Kemény Dénes csapata, a tabella élén végzett, ezzel pedig azonnal a torna elődöntőjébe jutott.


PEKING 2008, FÉRFI VÍZILABDA-TORNA, A CSOPORT, 5. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - KANADA 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)
Jingtung uszoda, vezette: Mihajlo Csirics (szerb), Brian Littlejohn (brit)
MAGYARORSZÁG: Gergely - Varga Tamás, Madaras 2, Varga Dénes 2, Kásás 2, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Benedek, Varga Dániel, Biros 2, Kis G., Molnár T. 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.
KANADA: Randall (kapus), Kudaba, Diggle, Mitchell, Boyd, Marks, Jung, Graham 2, Feltham 1, Palamarevic, Sayegh, Miller. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics.
Gólok - kiállításból: 1/6, ill. 0/3.

 

A tét egy nyugodt reggel - azaz a negyeddöntő elkerülése - volt férfi vízipólósainknak, akik még egy Kanada elleni esetleges döntetlennel is az A csoport élén végeztek volna, megváltva ezzel az elődöntőre szóló jegyet.

 

Mivel egyértelműen mi számítottunk a párharc esélyeseinek, nyugodtan várhattuk a ránk váró feladatot. Madaras Norberték talán túl nyugodtan is, hiszen meglepetésre a tengerentúliak szerezték meg a vezetést Kevin Graham révén.

 

A fehérsapkás magyarok aztán felébredtek, Madaras Norbert előbb kiegyenlített, majd Molnár Tamás duplája után már 3-1-gyel fordulhattunk a második negyedre.

 

Lazítottunk, csak úszkáltunk. Persze, nem most kell ezer fokon égni, lesz még erre bőven lehetőségünk.

 

A folytatás hasonlóan álmoskás "iramot" hozott, még akkor is, ha Madarasy második találatával és Varga Dénes két góljával 6-1-es vezetés birtokában vonulhattunk a nagyszünetre.

 

Aztán ha lehet, még inkább behúzta a kéziféket Kemény Dénes alakulata, hiszen míg tőlünk csupán Biros Péter, addig az ellennél Aaron Feltham és Kevin Graham is feliratkozott a góldobók közé. Ezt a negyedet 2-1-re elbuktuk, igaz, az égvilágon semmi sem veszélyeztette a győzelmünket.

 

A záró nyolc percre aztán megemberelte magát csapatunk, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Biros Péter osztozott az öt lőtt gólon, s mivel Kanada már nem kényszerítette megadásra Gergely István kapust, 12-3-ra győztün k és jutottunk azonnal az elődöntőbe.

KEMÉNY DÉNES: VAN MÉG PÁR DOLOG A TARSOLYUNKBAN!
"Sem a játékkal, sem az eredménnyel nem vagyok igazán elégedett, elkerülhető gólokat kaptunk, mérges vagyok a kihagyott emberelőnyök miatt - nyilatkozta a távirati irodának Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Ezzel együtt hálátlan volt a feladat, mert a csoport leggyengébbje ellen kellett nyernünk, ráadásul délelőtt. Van még pár dolog a tarsolyunkban, a következő három napban azokat fogjuk gyakorolni. Egy biztos, bárki jön a négy között, nagyon nehéz dolgunk lesz."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu