Ugrott az olimpia öttusázónknak

Szerző: MTILétrehozva: 2012. május 8. 17:43
Kulcscsonttörést szenvedett Tibolya Péter a lovaglás során, emiatt befejezte szereplését a magyar csapat a római öttusa-világbajnokság keddi férfi váltóversenyében.


A Tibolya mellett Marosi Ádám és Demeter Bence alkotta válogatott utolsó előttiként lovagolt a pályára, mivel két szám után a második helyen állt. Marosi hibátlanul, Demeter pedig egy rontással teljesítette feladatát,

Tibolya viszont az első akadálynál bukott. Lovát a pálya túloldalán fogták meg, de ő nem arra indult el, hogy újra nyeregbe szálljon, hanem a magyar tábor felé gyalogolt. Először kiabáltak neki, hogy fusson, mert megy az idő, de aztán többen észlelték, hogy bal válla lejjebb van a másiknál, majd mikor odaért, közölte, hogy eltört a kulcscsontja, pár másodperc múlva pedig azt, hogy most már kezd rosszul lenni. Miközben a túloldalról elindult a mentő, leültették, majd egy-két percen belül hordágyra fektették, és kórházba szállították.

Tibolyának 2007-ben már volt hasonló balesete, akkor a jobb kulcscsontja tört el a berlini világbajnokság előtti edzőtáborozás során.

"Ezzel nemcsak az itteni szereplése, hanem az egész szezonja elúszott" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Demeter mellett Tibolya esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról olimpiai kvótához jusson. A magyarok a férfiaknál - csakúgy, mint a nőknél - rendelkeznek már két részvételi joggal: Marosi Ádám és Kasza Róbert nevezhető a londoni játékokra. A szabályok szerint egy nemzetből ugyan nemenként csak két öttusázó szerepelhet a játékokon, de több szerezhet indulási jogot. Amennyiben ez így történik, az adott szövetség határoz, hogy kinek az ötkarikás részvételét támogatja.

Címkék: tibolya_peter
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu