Pars-ügy következő felvonása: július 13.

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 19. 10:25
Július 13., ez lesz az a nap, amikor a pekingi olimpián doppingvétségen ért két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon fellebbezésének ügyét tárgyalja a Nemzetközi Sportdöntőbíróság – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja. A MOB információi egyébként Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jogi igazgatójától Howard Stupptól származnak.


A pekingi olimpiai játékok idején doppingvétségen ért két fehérorosz kalapácsvető. Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon ügyében a NOB ha lassan is, de az elmúlt év végén döntött. Mindkét versenyzőt kizárta, eredményeiket megsemmisítette, és felszólította a Fehérorosz Olimpiai Bizottságot az érmek visszaszolgáltatására. Hogy azután az ezüstérmet a második helyre előlépő magyar kalapácsvetőnek, Pars Krisztiánnak adhassák át.

A fehérorosz kalapácsvetők azonban a Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordultak. A sportbíróság újabb vizsgálat után a panaszt elutasította, helybenhagyva a NOB döntését. Ezt a versenyzők megfellebbezték, s az ügy látszólag holtpontra jutott.

Howard Stupp, a NOB jogi igazgatója dr. Nagy Zsigmondnak a MOB nemzetközi és jogi igazgatójának a minap az EOC Dubrovnikban rendezett tanácskozása során elmondta, hogy a kalapácsvetők fellebbviteli kérelmének tárgyalását július 13-ára tűzték ki. Az ügy végső rendezésére ez után kerülhet sor. A NOB a jelenlegi tervek szerint megfelelő alkalmat keres arra, hogy Pars Krisztiánnak átnyújtsa az ezüstérmet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu