Nyilatkoztak Cseh Laci ellenfelei

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 28. 19:48
A két amerikai, Michael Phelps és Ryan Lochte is bejutott a szombat esti 400 méteres vegyesúszás döntőjébe. A címvédő éppen hogy becsusszant a fináléba Cseh László előtt, de szerinte nem reggel kell megnyerni az olimpiai aranyat.


 

Michael Phelps éppen hogy bejutott a 400 méteres vegyesúszás olimpiai döntőjébe, noha ő a címvédő. Olyan időt úszott szombat délelőtt, ami tíz másodperccel van elmaradva saját világrekordjától.

Négy évvel ezelőtt Pekingben ugyanis 4:03.84-et úszott, ami akkor aranyérmet ért, most pedig csak 4:13.33-at, ami csak a 8. helyre - és a nyolcas surranópályára - volt elég az esti fináléban.

"Most csak egyetlen dolog számít, hogy bent vagyok a döntőben - nyilatkozta Phelps. - Nem reggel kell megnyerni az olimpiai aranyérmet. Nem számítottam arra, hogy a többi srác ilyen gyors lesz. Én lassabb voltam most reggel, mint négy éve."

A pekingi ezüstérmes Cseh László csak a kilencedik időt szerezte meg, így meglepetésre lemaradt a döntőről, ahol pedig biztos éremesélyesnek számított. "Ennél jobban nem tudtam volna magamba rúgni" - kommentálta az idejét elkeseredetten és dühösen a magyar úszó.

Pedig Phelps az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy mégis úszik 400 vegyesen, mert sokáig ő maga sem tudta, bevállalja-e ezt a számot Londonban is. "Mindig számolni kell vele" - mondta a harmadik legjobb idővel döntőbe jutó (4:12.35) Ryan Lochte, akit Cseh Laci négy éve legyőzött.

"Még akkor is, ha csak nyolcadik idővel került döntőbe. Igazi versenyző. Ma este mindketten megteszünk mindent, amit csak tudunk. Rólam annyit, hogy mindig a legelső futamom a legrosszabb."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cseh elbukott, de van itt éremesély!
Óriási meglepetésre az éremesélyesnek beharangozott Cseh László döntőbe sem jutott 400 méteres vegyes úszásban a londoni olimpia nyitónapján. Michael Phelps centikkel megelőzte a magyart, amivel épp döntős lett. Kis Gergely és...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu