London 2012: könnyítették a szinteket

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2011. december 7. 18:35
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egy férfi és öt női számban könnyítette a jövő évi londoni olimpia kvalifikációs szintjein.


 

Az IAAF tájékoztatása szerint férfi 400 méteren, illetve női 400 síkon, 400 gáton, 5000 méteren, súlylökésben és gerelyhajításban könnyítettek a szinteken, igaz, utóbbinál csak az erősebbik, úgynevezett A szinten változtattak.

A szövetség illetékes bizottsága az idei tegui szabadtéri világbajnokság eredményeinek, illetve a világranglistának az áttanulmányozása után hozta meg a könnyítésről szóló döntését, azért, hogy megfelelő számú versenyző vehessen részt ezekben a számokban is a nyári játékokon.

Az érintett hat számból kettőben van olyan magyar atléta, aki már teljesített szintet: a 400-as Deák Nagy Marcell (45.42 m) és a súlylökő Márton Anita (17,92 m) is B szintes. Mostantól előbbi esetében az A szint 45.30 mp, utóbbinál pedig 18,30 méter lett. A szinttel három versenyző indulhat egy országból számonként, míg B szinttel egy. Ugyanakkor nekik már a mostani eredményük is szinte biztos londoni szereplést jelent, mivel a magyar mezőnyben jelenleg egyetlen más magyar sincs közel a B szintekhez számaikban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu