Kanada végzett, készülhetnek az oroszok

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 1. 09:58
Képekkel! Kialudt a láng, véget ért a XXI. téli olimpia. Vancouver parádés bulival egybekötött záróünnepséggel búcsúzott a résztvevőktől a szurkolóktól. Valószínűleg sokáig nem felejtjük majd el a mögöttünk hagyott több mint két hetet. A grúz szánkós tragikus balesetétől kezdve a magyar pontszerzőkön át a fantasztikus teljesítményekig és rekordokig, számos élményben lehetett része az ötkarikás játékok rajongóinak. Hétfő hajnaltól pedig elkezdődött a visszaszámlálás: négy esztendő múlva Szocsi következik.


Dugig megtelt az 55 ezres BC Place Stadion Vancouverben. Huszonhat év után tartottak ismét fedett arénában záróünnepséget. De a buli (vagy éppen a parti) szó jobban ráillik arra, amelyet a helyszínen lévők láthattak hétfő hajnalban.

Az egész kezdődött azzal, hogy bohóc megszerelte azt a fáklyát, amely nem akart meggyulladni a nyitóeseményen. Lett is gyorsan dáridó-hangulat. A színpompás kezdet után következett a kanadai himnusz - közel ezer snowboardos mutatványaira hangolva. 

Az est fénypontja - láng kialvása mellett természetesen - a sportolók bejövetele volt. Először csak a zászlóvivők (ezúton is gratulálunk Huszár Erikának, pontszerző gyorskorcsolyázónknak), majd a többiek is. A nézők számára egyértelműen a rekordot jelentő tizennégy aranyéremmel záró kanadai csapat bevonulása jelentette a csúcsok csúcsát. 

Lassan közeledett a vég - az olimpia himnuszára bevonták az ötkarikás zászlót. Mi sem jelezte jobban a XXI. téli játékok végét, mint a szocsi polgármester, Anatolij Pakomov megjelenése. Az elöljáró előbb átvette a lobogót, majd az orosz himnusz következett. 

Jacques Rogge NOB-elnök és John Furlong, a szervező bizottság fejének beszédét követően pedig Neil Young, Grammy-díjas énekes lépett elő. Dala közben pedig szép lassan a láng is kialudt. Most már Szocsin a sor, a visszaszámlálás megkezdődött...

No, de nem ért végett itt a parádé. Ekkor jöhetett csak az igazi buli. Jöttek a kanadai hírességek, pl. a Nickelback vagy éppen a Star Trekből megismert William Shatner. Igazi partihangulat lett úrrá a kanadaiakon és természetesen a sportolók sem maradhattak ki az ünneplésből. 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu