Jakabos: Egy úszóarany lesz Londonban

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. január 20. 12:36
Jakabos Zsuzsanna úgy véli, hogy több magyar úszóérem, közte egy arany születik majd az idei nyári olimpián, Londonban.


Erről az Európa-bajnok versenyző azon a pénteki sajtótájékoztatón beszélt, amelyen hároméves szponzori szerződést írt alá az Arzenál Hálózattal. A magyar üzletlánc "arcává" előlépett úszó a saját dobogós esélyeiről nem szólt, viszont eltökélt célja, hogy a 4x200-as gyorsváltó tagjaként és az egyéni számaiban is a döntőbe jusson az ötkarikás játékokon.

"Helyezésben nem gondolkodom, az úgysem tudható előre, az viszont határozott szándékom, hogy 400 vegyesen és 200 pillangón is megjavítsam egyéni csúcsomat" - jelentette ki az MTI érdeklődésére a Pécsi ANK-hoz tartozó, ám Londonra Budapesten, a Jövő SC-nél készülő Jakabos. Aki áprilisban még csak 23 éves lesz, de már két olimpián is szerepelt.

"Athénban, 2004-ben alig 15 esztendősen mutatkoztam be, nem valami jól. Igaz, nem sokkal előtte ifjúsági Európa-bajnok lettem a hosszabbik vegyesúszó számban, és ha a görög fővárosban is megúszom akkori egyéni rekordomat, már 2004-ben bejutok az olimpiai fináléba. Sajnos ez nem sikerült 2008-ban, Pekingben sem, bár a váltóval ott hatodikként végeztünk, viszont kedvenc számomban öt tized hiányzott a döntőbe kerüléshez, úgyhogy Londonban nincs mese, ott kell lennem a legjobb nyolc között." - tette hozzá.

Jakabos a fokozatos fejlődés jegyében idehaza már 2003-ban rövidpályás bajnok volt, majd első kiugró nemzetközi sikereként 2005-ben, Triesztben - 25 méteres medencében - Eb-bronzot érdemelt ki, s az évben már négyszeres ifi Európa-bajnokká lépett elő. Rövidpályán 2009-ben is harmadik lett a kontinensviadalon, Isztambulban, 2010-ben, Eindhovenben pedig mind 200 m pillangón, mind 400 m vegyesen aranyérmet szerzett. Tavaly Szczecinben, a decemberi rövidpályás Eb-n elmaradt a címvédés, de a 400-as bronz és a 100 m vegyesen neki jutott ezüst miatt sem kellett szégyenkeznie. Normál méretű, vagyis ötvenes - tehát olimpiai - medencében a 2010-es, budapesti Európa-bajnokságon kétszer állhatott fel a dobogóra: pillangón a második, 400 m vegyesen a harmadik lett - részben a honfitársnő, a világbajnok Hosszú Katinkának "köszönhetően".

"Barátnők vagyunk, és persze riválisok is, és bizakodó vagyok várható londoni vetélkedésünket illetően - őt is meg akarom verni az olimpián" - mondta Jakabos, aki a jövő héten a válogatott egy csoportjának tagjaként magaslati edzőtáborban, a dél-afrikai Durbanben folytatja felkészülését a nyári játékokra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu