Eb-bronzérmes a női öttusacsapat

Szerző: MTILétrehozva: 2012. július 6. 21:27
Bronzérmet nyert a Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn összeállítású csapat a szófiai öttusa Európa-bajnokság pénteki hagyományos női versenyében. Egyéniben Gyenesei szerepelt a legjobban, ő ötödik lett, míg az olimpiára készülő - tavaly világbajnoki ezüstérmes - Kovács a hetedik, az elmúlt évi kontinensviadal másodikja, az ugyancsak londoni olimpikon Tóth pedig a 17. helyen végzett. Az egyéni induló Földházi Zsófia 29.-ként zárt. Győzött a litván Laura Asadauskaite, melléje a dobogóra még két ukrán, Irina Hohlova és Hanna Burjak állhatott fel. Csapatban a magyarokat az oroszok és a britek előzték meg.


A nemzetközi szövetség honlapján közölt eredménysorban a magyarok a második helyen szerepeltek, de - amint arról Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány beszámolt - egy mexikói versenyző is volt a mezőnyben, s az ő vívóeredményeit a végén kivették, ez pedig módosította a pontszámokat. Némi bizonytalanságot okozott, hogy a vívópontszámok átszámítása nem közvetlenül az első tusa után történt meg, így nem lehetett tudni a lövészetes futás előtt a pontos pozíciókat. A mexikói versenyző asszóinak kivételével egyben módosult az egy vívógyőzelemért kapható pontszám is, 24-ről 28-ra.

A bolgár fővárosban voltaképpen rendeztek egy európai opent, illetve egyúttal lezajlott a hagyományos Eb is. A vívás, az úszás és a lovaglás után egyébként Kovács állt a magyarok közül a legjobban, de a kombinált számban az elején rontott néhány lövést, s a sűrű élmezőnyben gyorsan változott a helyzet. Többek között eléje került az egész nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Gyenesei.

Tóth ezúttal nem vívott olyan jól, mint általában - neki ez a szám az erőssége -, így a szokásosnál rosszabb pozícióból folytatta a napot, s a középmezőnyből már nem is tudott előrelépni. Három számot követően még előtte állt a fiatal Földházi - aki 2010-ben ezüstérmes volt az első ifjúsági olimpián -, ő azonban a lövészetes futásban visszaesett.

Az úszás ezen a napon magyar szám volt: az első három helyen Földházi, Kovács és Gyenesei végzett.

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik. A mezőnyben ott lesz az olimpiára készülő Marosi Ádám és Kasza Róbert, valamint a kulcscsonttöréséből felépült Tibolya Péter, továbbá Demeter Bence.

Címkék: öttusa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu