Baranyai hatodik lett az Eb-n

Szerző: MTILétrehozva: 2012. április 13. 22:11
Baranyai János összetettben hatodik lett a 85 kilogrammosok péntek esti versenyében a törökországi Antalyában zajló, olimpiai kvalifikációs súlyemelő Európa-bajnokságon.


A 27 éves magyar versenyző 352 kilóig jutott úgy, hogy szakításban – a 155 és a 159 után a 162 kilón is - remek gyakorlatot mutatott be, lökésben viszont 190 kilós kezdősúlyán ragadt, mert a 196 kg kétszer is túl nehéznek bizonyult számára. Előbbi fogásnemben az 5., utóbbiban pedig a 6. hely lett az övé.

Baranyai - aki a 2008-as pekingi olimpia egyetlen magyar súlyemelőjeként azzal szerzett "világhírnevet", s lett az internet tragikus sztárja, hogy súlyos könyöksérülést szenvedett - visszatérését követően a tavalyi, kazanyi Eb-n ötödikként végzett 361 kilós összteljesítménnyel.
A 18 versenyzőt számláló súlycsoport Európa-bajnoka összetettben – két fogásnemi ezüstjével – a grúz Rauli Csirekidze lett, aki 365 kilóig jutott.

A szakításban első, lökésben negyedik hazai versenyző, Fatih Baydar összetettben ezüstérmesként zárt, könnyebb testsúlyával előzve meg a román Gabriel Sincraiant. További érdekesség, hogy az összprodukcióját (356) tekintve csak negyedik német Tomas Schwarzbach lökésben 201 kg-mal Európa-bajnoki címet szerzett.

Címkék: baranyai_janos
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu