A NOB-elnökkel tárgyalt a magyar vezető

Szerző: MTILétrehozva: 2013. május 17. 15:21
Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnöke a héten Jacques Rogge-gal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első emberével találkozott, s egyeztetett Lausanne-ban.


"A megbeszélés során nemzetközi sportesemények és aktualitások kerültek a középpontba, az etika és a fair play, a becsületes sport előtérbe helyezésével. - mondta Kamuti a NOB-elnök irodájában tartott szerdai találkozóról a Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint. - A tárgyalás során Rogge elnök kiemelte: a Nemzetközi Fair Play Bizottság működése sokat segít a sport tisztaságának megőrzése, megerősítése tekintetében."

A magyar sportvezető csütörtökön az UNESCO, valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közös vezetői értekezletén vett részt, melyen többek között a felek megerősítették a fair play szerepét a WADA programjában. Emellett elfogadásra készítettek elő egy memorandumot a május végi, berlini V. MINEPS sportminiszteri világkonferenciára, melyen Magyarországot Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Kamuti Jenő fogja képviselni.

Címkék: jacques_rogge
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu