Gibbs: Mindenki frusztrált és csalódott!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 23. 16:21
Joe Gibbs, a JGR csapatfőnöke elmondta, hogy az istállón belül nagyon csalódott mindenki, miután a NASCAR-rájátszás második futamán a Dover International Speedway-en is leszerepeltek. Az alapszakasz legjobbja, Kyle Busch például akkora hátrányba került, ami minden bizonnyal a végső győzelmébe kerül.


 

A Joe Gibbs Racing csapat az alapszakaszban huszonhat versenyt arra használt fel, hogy a Nascarban megerősítse vezető pozícióját, ennek ellenére a rájátszásban az első két megmérettetésen az istálló minden korábbi erőfeszítését a kútba dobta.

 

Ezen a két versenyen a világbajnokságot korábban vezető Kyle Busch a technika ördögének köszönhetően gyakorlatilag búcsút inthet a trófeának.

 

Múlt vasárnap például motorhiba miatt esett ki a kiváló pilóta a Dover International Speedway-en, ráadásul csapattársa, Denny Hamlin sem parádézott ezen a hétvégén. A huszonhét éves versenyző nem jutott „kollegája” sorsára, azonban csupán a harmincnyolcadik helyen végzett, és ezzel Busch-sal egyetemben a pontversenyben a táblázat végén tanyázik.

 

Ezeknek a tényeknek a tudatában kijelenthetjük, hogy a JGR-nél pont a legrosszabbkor jöttek elő ezek a bosszantó hibák.

 

„Képzelhetik mennyire rossz – válaszolta J.D. Gibbs a csapat elnöke, amikor megkérdezték tőle, hogy milyen a hangulat az istállónál. – Mindenki frusztrált és csalódott. De ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen mindenki kőkeményen dolgozott egész évben.”


„Nagyon kiábrándító az mind a pilótáknak, mind a csapatnak, mind pedig annak a több mint négyszáz embernek, aki az istállónál dolgozik, hogy ilyen kis dolgokon végül elcsúszik a rengeteg befektetett energia.”


„Azonban azt el kell fogadnunk, hogy ezek a dolgok megtörténhetnek ebben a sportágban, de nem kell szeretnük ezeket a hibákat. Ám a munkát tovább kell folytatnunk, nem szabad elkeserednünk.”

 

A „Hajsza” megkezdése előtt Busch előnye nyolcvan pont volt a második helyezettel szemben, most azonban 210 egységgel lemaradva a listavezető Carl Edwards mögött a tizenkettedik, egyen utolsó helyen áll - a rájátszásban az első tizenkét versenyző kölün pontszámítási rendszerben versenyez -, és már csak nyolc futam áll a rendelkezésére, hogy behozza a tetemesnek tűnő hátrányt.

 

Hamlin jelenleg a tizenegyedik, míg a kétszeres győztes Tony Stewart a hetedik helyről kell, hogy egy hatalmas hajrát produkáljon, hogy legyen esélye begyűjteni harmadik címét.

 

 

NASCAR SPRINT-KUPA ÁLLÁSA KÉT FUTAM UTÁN:
1. Carl Edwards 5390
2. Jimmie Johnson 5380
Greg Biffle 5380
4. Jeff Burton 5308
5. Kevin Harvick 5289
6. Clint Bowyer 5284
7. Tony Stewart 5277
8. Jeff Gordon 5272
9. Dale Earnhardt Jr. 5261
10. Matt Kenseth 5223
11. Denny Hamlin 5197
12. Kyle Busch 5180

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu