Doverben is Greg Biffle volt a király

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 15:38
Sorozatban második győzelmét aratta a szezonban Greg Biffle az amerikai NASCAR (Szériaautók Versenyének Nemzeti Szövetsége) királykategóriája, a Sprint Kupa-sorozat denveri viadalán. A 400 körös verseny egyben a „rájátszás”, azaz a Hajsza a bajnoki címért elnevezésű szakasz második futama is volt. Az élen továbbra is Carl Edwards áll, míg az "alapszakasz" nyertese, Kyle Busch kiesett és már csak a tizenkettedik.


Fotó: Reuters

Újabb fantasztikus sikert ért el Greg Biffle a vasárnapi, denveri NASCAR-futamon. A pilóta a leintés pillanatáig igazi parázs csatát vívott csapattársaival a Ford volánja mögött, ám a kockás zászlót végül ismét ő érte el legelsőként Matt Kenseth és Carl Edwards előtt.

 

Biffle karrierje tizennegyedik diadalával továbbra is tartja rájátszásbeli második pozícióját a regnáló bajnok Jimmie Johnsonnal holtversenyben.

 

„Megcsináltam! - csattant fel Biffle. - Nem volt egyszerű, mert Matt és Carl is remekül vezetett. Egyszer össze is akadtam Matt-tel, kis híján baj történt, de korrigáltam, nem adtam fel és férfias küzdelemben nyertem."

 

Edwards ugyan kikapott, ám egyelőre őrzi vezető pozícióját az összetett versenyben. A pilóta szerencsétlenül elsült taktikájának "köszönheti" vereségét, a csapatfőnök ugyanis négy helyett csupán két abroncsot cseréltetett le autóján, amely emiatt nem úgy muzsikált, mint a többieké.

 

„Kiállásomkor az első helyen álltam, és bár nagyon szerettem volna nyerni, ez most nem sikerült - elemzett a végül harmadikként befutó autóversenyző. - Remélem a nézők is annyira élvezték ezt az izgalmas csatát, mint mi. Ennél többször nem lehet összekoccanni a riválisokkal úgy, hogy ne törd össze a kocsidat. Két kiváló pilótával vetélkedtem, a taktikám pedig ezúttal nem jött be."

 

Ami az egyiknek félig, vagy teljesen összejött, az a másiknak nem. Az alapszakaszt megnyerő Kyle Busch ismét nem tudott pontokat szerezni, autója motorhiba miatt idő előtt elfüstölt.

 

„Most mit mondjak, azt hiszem, ez a hajó elment - kesergett a pórul járt pilóta. - Ugyanaz történt mint két éve, legutóbb Loudonban, most meg Denverben szálltunk el. Nem igaz. Ez van, meglátjuk, mi lesz."

 

A következő futamot szeptember 28-án, vasárnap rendezik Kansas-ben.

 

 

A DENVERI FUTAM ELSŐ 10 HELYEZETTJE:
1. Greg Biffle Ford
2. Matt Kenseth Ford
3. Carl Edwards Ford
4. Mark Martin Chevrolet
5. Jimmie Johnson Chevrolet
6. Kevin Harvick Chevrolet
7. Jeff Gordon Chevrolet
8. Clint Bowyer Chevrolet
9. Jeff Burton Chevrolet
10. Michael Waltrip Toyota

 

NASCAR SPRINT-KUPA ÁLLÁSA KÉT FUTAM UTÁN:
1. Carl Edwards 5390
2. Jimmie Johnson 5380
  Greg Biffle 5380
4. Jeff Burton 5308
5. Kevin Harvick 5289
6. Clint Bowyer 5284
7. Tony Stewart 5277
8. Jeff Gordon 5272
9. Dale Earnhardt Jr. 5261
10. Matt Kenseth 5223
11. Denny Hamlin 5197
12. Kyle Busch 5180

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu