Kenseth ünnepelhetett a NASCAR-rajton

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 16. 08:27
TEKINTSE MEG AZ IZGALMAS IDÉNYNYITÓ FUTAM ÖSSZEFOGLALÓJÁT! Matt Kenseth győzelmével kezdődött meg a tengerentúli NASCAR-sorozat 2009-es szezonja. Az autóversenyző az ötszáz körös, esőáztatta daytonai viadalon diadalmaskodott.


Daytona 500. A NASCAR-széria egyik legnagyobb versenye.

 

Ezzel kezdődött meg a várva várt idény - szám szerint az ötvenegyedik -, s a szokásokhoz híven ezúttal sem valamelyik nagy favorit nyert. Ha hozzátesszük, hogy a legutóbbi kiírás tizenegyeddik helyén végzett Matt Kenseth csupán az utolsó körben vezetett, akkor mindenképpen alátámasztjuk a meglepetést.

 

És akkor még nem is beszéltünk az elmúlt három évad bajnokáról, Jimmie Johnsonról. A pilóta a győzteshez hasonlóan szintén 152 értékelhető kört teljesített, ám csupán a 31. helyre gördült be Chevrolettjével.

 

A tavalyi tizedik Kyle Busch elszállt, Jeff Burton a 29., Dale Earnhardt Jr a 28., Danny Hamlin a 27., a bronzérmes Greg Biffle a 20., az ezüstérmes Carl Edwards a 18. pozícióban zárt a 43 fős mezőnyben. Az első tízből Jeff Gordon (13.) és az ex-Formula 1-es Juan Pablo Montoya (14.) is kimaradt.

 

Kenseth mögött a múltkori bajnokságban negyedik helyezett Kevin Harvick végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Red Bulltól tavaly kirúgott AJ Allmendinger állhatott fel.

 

A papírforma azért borulhatott fel ennyire, mert a futam alatt hirtelen rázendített az eső, amelyre nem tudott mindenki időben reagálni. Az égi áldás vizessé, csúszóssá tette a pályát, Matt Kenseth azonban nem ezért „ázott el”.

 

„Alig bírok a könnyeimmel, mindjárt úgy fogok sírni, mint egy baba! - nyilatkozta örömmámorában közvetlenül a leintés után a nyertes. - Köszönetet kell mondanom a csapatomnak és Istennek, hogy mindez megadatott a számomra. Többször éltem már át sikeres pillanatokat, de győzni a Daytona ötszázon egy teljesen más, megmagyarázhatatlanul különleges élmény.”

 

A DAYTONA 500 ELSŐ TÍZ HELYEZETTJE:
1. Matt Kenseth Ford 152 teljesített kör
2. Kevin Harvick Chevrolet 152
3. AJ Allmendinger Dodge 152
4. Clint Bowyer Chevrolet 152
5. Elliott Sadler Dodge 152
6. David Ragan Ford 152
7. Michael Waltrip Toyota 152
8. Tony Stewart Chevrolet 152
9. Reed Sorenson Dodge 152
10. Kurt Busch Dodge 152

 

A KÖVETKEZŐ FUTAM:
Február 22. - Auto Club 500, Fontana, Kalifornia

 

$$fhvideo:78442$$

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu