„Emlékezetes marad a Schumi-verés”

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 15. 17:14
Carl Edwards állítja, sosem feledi majd azt a pillanatot, amikor sikerült legyőznie a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumachert. A NASCAR Hajsza a Sprint kupáért elnevezésű sorozat második helyezettje a Bajnokok Tornáján verte a korábban már visszavonult német klasszist.


Az amerikai NASCAR-pilóta az első fordulóban Jaime Alguersuarit győzte le, aki a brit Formula-3 bajnoka, és ezután került össze a hétszeres világbajnok német klasszissal. Edwards állítja, abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy legyőzte Schumachert, olyan érzés ragadta el, mintha egy bajnoki címet nyert volna.

„Fantasztikus volt, mintha egy bajnoki trófeát nyertem volna – mondta a klasszis versenyző az autosport.com internetes portálnak. – Amíg csak élek, nem felejtem el. Már az is nagyszerű, hogy lehetőségem volt versenyezni ellene, de az elmondhatatlanul boldoggá tesz, hogy le is győztem.”

„Schumachernek nem volt lehetősége arra, hogy kipróbálja az autót, csak egy nappal korábban, az esőben, ez nagy hátrány volt számára – folytatta Edwards. – Az autó különbözött az összes géptől, amit eddig vezettem, de szerintem ugyanígy volt ezzel ő is.”

A NASCAR-pilóta a Wembley Stadion hangulatába is beleszeretett, hiszen először vett részt a Bajnokok Tornáján.

„A légkörre nem lehetett panasz, mindenki kedves volt, a társakra nem lehet egy zokszóm sem. Egészen addig, amíg nem értünk ki a pályára, ott mindenki kőkeményen nyomta a gázt.”

A tornát egyébként Sébastian Loeb nyerte, miután a fináléban legyőzte David Coulthardot.

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu