Újváros is európai edzőközpont lesz

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 12:36
A Nemzetközi Triatlon-szövetség (ITU) illetékesei a közeljövőben döntenek arról, hogy régiónként mely városok kaphatják meg az akkreditált edzésközpont titulust. Kontinensünkön Madrid mellett Tiszaújváros számíthat nagy biztonsággal erre a szakmai elismerésre.


 

A BG-ITU Junior Camp elnevezésű triatlonos továbbképzést szeptember 14-én kezdték és szeptember 20-án, szombaton fejezik be Tiszaújvárosban. A Nemzetközi Triatlon-szövetség (ITU) már negyedik alkalommal választotta úgynevezett ,,felzárkóztató” edzőtábora helyszínéül a borsodi vegyészvárost, ahol az elmúlt három év alapján kialakított véleményük szerint minden feltétel adott a magas színvonalú szakmai munkára.

Kilenc nemzet – Észtország, Horvátország, Izrael, Litvánia, Oroszország, Svédország, Szerbia, Ukrajna és Magyarország – 18 sportolója vett részt a programon – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK vezetőedzőjétől, aki a dél-afrikai Libby Burrel, az ITU sportágfejlesztési igazgatója mint a program vezetője, a horvát Zejko Bijuk és a győri Szakály Zsolt társaságában vezényelte a hétnapos szakmai munkát.

A fiatal versenyzők mellett nyolc edző is tagja volt a csoportnak, akik tanulni jöttek a táborba, melynek elsődleges célja a különböző edzésmódszerek elsajátítása volt, melyről naponta előadásokat hallgathattak meg a kollégák. Egyébként mind a 15-18 év közötti sportolók, mind az edzők elméleti és gyakorlati képzésben is részesültek.

„Az ITU törekvése, hogy régiónként elfogadjon egy, esetleg két akkreditált edzésközpontot. Európa tekintetében - Madrid mellett – Tiszaújváros kaphatja meg ezt a büszke címet, melyről hónap végén, Párizsban születhet meg a döntés, majd ezt követően néhány hét múlva hivatalossá is válhat a dolog.”

„Amennyiben akkreditált helyszínné válunk, onnantól kezdve az ITU Tiszaújvárost is ajánlja majd a szövetségeknek, kluboknak, egyéni versenyzőknek, mivel mi komplett edzéshátteret - beleértve az edzés lehetőségeket és a teljes szakmai-orvosi felügyeletet is - tudunk biztosítani az ide érkezők számára” – mondta a tiszaújvárosi vezetőedző.

„Az elképzelések szerint az edzőtáborozások költségének egynegyedét az ITU állná, melyről szintén Párizsban határoznak majd az illetékesek. Hétközben egyébként látogatást tett a tiszaújvárosi táborban Szabó Tamás, a Nemzeti Utánpótlás Nevelő Intézet (NUPI) igazgatója is, aki – a külföldi vendégeinkkel együtt - nagyon elégedett volt az itt tapasztaltakkal.”

Az ő közbenjárásával együttműködést próbálunk kialakítani az ITU utánpótlás-képzési csapata és a 12-21 éves korosztályt 21 sportágban felölelő NUPI között. Annál is inkább, mert a látogatás során felvetődött, hogy a következő években - az ITU mellett - rendszeres NUPI-edzőtáboroknak is otthont adhatna Tiszaújváros, a helyi Sportcentrum."

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu