Selby és Dzsun-huj lenullázta ellenfelét

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 13. 23:18
Kiütéses győzelemmel mutatkozott be az elmúlt két szezon legnagyobb tehetségeinek kikiáltott Mark Selby és Ting Dzsun-huj Glasgowban, a sznúkerszezon harmadik állomásán a Grand Prix-n hétfőn. Már az első fordulóban kiesett a formán kívül teljesítő Stephen Maguire, aki a Kínában nemrég maximum bréket lökő Jamie Cope ellen maradt alul.


Alig ért véget a Sanghaji Mesterek Tornája, a sznúker legjobbjai már az őshazában az Egyesült Királyságban mérik össze tudásukat az év egyik legjelentősebb viadalának számító Grand Prix-n.

 

A teljes élmezőnyt felvonultató tornán már javában zajlik az első forduló, hétfőn az elmúlt években igazi karriert befutó játékosok léptek asztalhoz. Mindjárt a délután folyamán a korábban fényesen csillogó, ám manapság csak helyét kereső kínai Ting Dzsun-huj tartott bemutatót.

 

A ranglistatornák főtáblájára elvétve bejutó Jamie Burnett közel sem volt ahhoz, hogy megszorongassa ifjú ellenfelét, a rövid mérkőzés során még játékot sem tudott nyerni. A világranglista 11. helyén szerénykedő kínainak nem kellett igazán megizzadni a sikerért, könnyed 5-0-val lépett a második fordulóba.

 

Nem volt nehéz dolga Mark Selbynek sem, bár a találkozó előtt némi aggodalomra adhatott okot Andrew Higginson személye, aki 2007-ben az ismeretlenségből előlépve egészen a döntőig menetelt a Welsh Openen.

 

Ez a nap azonban csak egy személyről, az előző szezon során két tornát nyerő fiatal angolról szólt, aki egy kitűnő 135-ös brékkel is sokkolva ellenfelét megnyerte a szünet előtti négy frémet, majd percek alatt a szükséges ötödiket is és a 16 között találta magát.

 

A nap meglepetését az előző idény egyik kiegyensúlyozott alakja, Stephen Maguire kiesése jelentette, aki csak szenvedett és 5-2-s vereséget szenvedett a tehetséges Jamie Cope ellen.

 

A 23 éves angol sikere nem is megy akkora szenzációszámba, hiszen másfél héttel ezelőtt Kínában karrierje második maximum (147-es) brékjét lökte, igaz akkor kikapott és kiesett. Hétfőn a ritkán látott sorozat nem sikerült ám a továbbjutás igen.

 

A nap utolsó találkozóján Peter Ebdon aratott sima győzelmet a legjobbak között eddig ismeretlennek számító Bedforddal szemben.

 

 


SZNÚKER, GRAND PRIX, GLASGOW, 1. FORDULÓ, EREDMÉNYEK
(5 NYERT JÁTÉKIG):
Jamie Cope (angol) Stephen Maguire (angol) 5-1
Ting Dzsun-huj (kínai) Jamie Burnett (angol) 5-0
Mark Selby (angol) Andrew Higginson (angol) 5-0
Peter Ebdon (angol) Simon Bedford (angol) 5-1
KORÁBBAN:
Stephen Hendry (skót) David Gilbert (angol) 5-4
Steve Davis (angol) Neil Robertson (ausztrál) 5-4
Marco Fu (hongkongi) Jimmy Michie (angol) 5-2
Michael Holt (angol) Mark Allen (északír) 5-1
Judd Trump (angol) Graeme Dott (skót) 5-0*
Ryan Day (walesi) Ricky Walden (angol) 5-4
John Higgins (skót) Anthony Hamilton (angol) 5-0
Joe Perry (angol) Barry Hawkins (angol) 5-3

*Megjegyzés: Graeme Dott nem állt ki.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu