Idén mindent megnyert Szepessy László

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 19:23
Az országos és az Európa-bajnokság után a görögországi Kefalonián megrendezett masters súlyemelő világbajnokságon sem talált legyőzőre Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club kiválósága a 65-69 évesek között, a 94 kilogrammos súlycsoportban utasított maga mögé mindenkit. Szepessy szakításban 85, lökésben pedig 105 kilogrammot teljesített, az összetett 195 kilós eredmény pedig pályafutása legjobbjának számít.


 

 

A mindig vidám, jókedvű sportoló a világbajnoki címmel ebben az esztendőben mindent megnyert, amit csak megnyerhetett. Az áprilisi ob-n megalapozta az évét, majd a csehországi kontinensbajnokságon is ő volt a legjobb. A múlt heti vb-re azonban nagyon készült, mert tudta, hogy csak akkor lehet igazán sikeres esztendőről beszélni, ha Görögországban is maradandót alkot. És alkotott.

 

„Nagyszerű formában versenyeztem, tökéletesen sikerült az időzítés – árulta el hazaérkezése után az immáron világbajnok Szepessy László. – A hatból négy sikeres fogásom volt, de úgy éreztem: ha a győzelemhez az kellett volna, hogy mind a hat eredményes legyen, azt is megcsináltam volna. Végig koncentráltam, az pedig már a dobogóra lépés előtt nagy önbizalmat adott, hogy két riválisom elmenekült előlem. Egy orosz és egy német. Amikor meglátták, hogy a 94 kilóba neveztem, rohamtempóban elkezdtek enni, inni, vagyis felhízni a következő súlycsoportba. Összetettben tíz kilóval előztem meg a második helyezett orosz emelőt, tehát mondhatjuk, hogy magabiztosan szereztem meg pályafutásom első világbajnoki címét."

 

Szepessy László heti három edzéssel készült az idei fontos megmérettetésekre, Fekete József „gondviselő” kezei alatt. A Szilvásváradon élő sportember az ózdi tréningek mellett minden nap súlyzóval tornázott, az egész esztendőt a kiemelt versenyeknek rendelte alá. Meg is lett az eredménye, hiszen Ózdnak világbajnoki címet szerzett Görögországban. 2008-ra már teljesítette az elvárást, de a versenyző már előre tekint.

 

„Az oroszországi Togliattiban lesz jövőre az Európa-bajnokság, oda nem megyek, már eldöntöttem – folytatta Szepessy László. – Egyfelől azért, mert már jártam arra, másrészt mert a testi és lelki erőm mellett pénzt is kell gyűjtenem. Jövőre ugyanis Ausztráliában masters olimpiát rendeznek számos sportágban. A súlyemelés esetében ez egyben világbajnokság is lesz, tehát egész biztos, hogy aki él és mozog, az ott lesz az ötödik kontinensen."

 

„Nagy álmom, hogy kijussak, és ugye most már címvédőként ismét a dobogó legmagasabb fokára álljak föl. Fekete József edzőm azt mondta: bennem van szakításban a 90, lökésben pedig a 120 kilogramm. Ezt szeretném valóban kihozni magamból, de most azért az ünneplésre is sort kerítünk. Nagyon sok biztatást kaptam az ózdi emberektől, és azoktól is, akik hozzám hasonlóan a fitness clubba járnak edzeni. Nekik ezúton is szeretném megköszönni a szeretetet, ebből is merítettem erőt a messzi Görögországban." 

 

A világbajnokság végeredménye (65-69 év, 94 kg):
  szakítás lökés összetett
1. Szepessy László (HUN) 85 kg 110 kg 195 kg
2. Valery Krushlinskiy(RUS) 80 kg 105 kg 185 kg
3. Preben Petersen (DEN) 64 kg 89 kg 154 kg
4. Manfred Werra (GER) 67 kg 82 kg 149 kg
5. Horst Joss (GER) 70 kg 75 kg 145 kg
6. Yasumasa Omori (JPN) 60 kg 80 kg 140 kg

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu