BL-csoportgyőzelmet ígér Jörgen Persson

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 29. 13:58
A Lombard-BVSC asztalitenisz-szakosztálya a 2008-2009-es idényre szerződtette az ötszörös világbajnok svéd Jörgen Perssont, aki a Marriot szállóban ünnepélyes keretek között alá is írta a Bajnokok Ligája induláshoz szükséges regisztrációs lapot. A sportág negyvenkét éves legendája még mindig a 28. helyen áll a világranglistán, s javában készül a pekingi olimpiára, hiszen azon három versenyző közé tartozik, aki a sportág 1988-as ötkarikás debütálása óta eddig az összesen indult.


A vasutasok már az idei BL-sorozatban is erőn felül teljesítve két mérkőzésüket is megnyerték. Csakhogy egyik erősségük, az olimpiai indulás jogát is kivívó Jakab János a francia Levallois csapatához szerződött. A klub vezetése eredetileg hazai játékossal próbálta megoldani pótlását, ám a szóba jöhető Pázsy Ferenc menet közben Ausztriába igazolt.

 

Márpedig a BL-indulásnál a benevezett játékosok világranglista-helyezései a meghatározóak, az amúgy is már a BVSC-t erősítő Zwickl Dánielen kívül viszont nem maradt más hazai versenyző. Így aztán kénytelennek voltak külföldön is körülnézni, így kerültek kapcsolatba egy Svédországban élő magyar menedzserrel, akinek segítségével végül létrejött ez a Magyarországon eddig példátlannak mondható átigazolás.

 

- Nagy kihívás ez számomra – kezdte Persson -, hiszen Magyarország a sportág meghatározó nemzetei közé tartozott. Emiatt érzek is egy kis nyomást, hiszen tudom, hogy itt tényleg eredményeket kell letenni az asztalra. De örömmel vállaltam.

 

- Ha már itt tartunk, milyen eredménnyel lenne elégedett a BL-ben?

 

- A minimális elvárás részemről az, hogy megnyerjük a csoportunkat. A továbbiakban azért sok minden függ a sorsolástól is, de a nyolc közé jutás az mindenképpen alapfeladat.

 

- Ismeri az új csapattársait? Volt már a BVSC csarnokában, látta az ottani körülményeket? Egyáltalán mik az első benyomásai Budapestről?

 

- Természetesen Zwickl Danival és Jakab Janival már találkoztam a különböző versenyeken, de hát utóbbival sajnos pont elkerüljük egymást. Csak az éjjel érkeztem Jokohamából, így még nem jártam a klubnál, Budapestből pedig annyit láttam, amennyit útközben, illetve innen a szállodából láthattam. Egyelőre elég impozáns látvány innen a Duna és a vár. Eddig nagyon tetszik.

 

- Akkor lehet, hogy ide is költözik a családjával?

 

- Azt azért nem, de biztosan el fogom hozni őket, de hát ez azért függ a gyerekek iskolai kötelezettségétől is.

 

- Mennyit lesz majd Magyarországon? Csak a mérkőzésekre utazik majd a csapathoz, vagy a felkészülést is itt folytatja majd?

 

- Nagyjából a kettő közötti állapot lesz majd. Az elképzelések szerint ugyanis a BL-meccsekre, illetve a döntő fontosságú bajnokikra jövök majd Budapestre, öt-hat nappal a mérkőzések előtt. Amúgy többnyire Oslóban készülök majd – itt élek családommal, miután feleségem norvég -, vagy odahaza a svéd válogatottal.

 

- Ha már a svéd válogatottnál tartunk: korábban négy csapataranyat is szerzett, ám idén meg kellett elégedniük a 17. hellyel a vb-n. Hogy élte ezt meg?

 

- Furcsa érzés volt a lelátón ülni és nézni az éremmeccseket, mert eddig nem ehhez voltam hozzászokva. Jelenleg egy generációváltás zajlik Svédországban, miután legjobb barátom, Jan-Ove Waldner lemondta a válogatottságot. A régi nagy csapatból egyedül én maradtam, a többiek nagyon fiatalok még. Én a tapasztalataimmal igyekszem segíteni őket.

 

- Waldner amúgy mit szólt, amikor kiderült, hogy Magyarországra szerződik?

 

- Először szomorú volt, hiszen már hosszú évek óta szinte együtt éltünk Németországban. Már amolyan testvéri a viszony közöttünk. Aztán sok sikert kívánt és azt mondta, hogy ha lehet, eljön majd ő is Magyarországra megnézni egy meccsemet. De mivel csapata, a Fulda is érdekelt a BL-ben, még az is lehet, hogy ellenfélként találkozunk egymással. Ha ez összejön, akkor egyet már most megígérhetek neki: én nyerek majd.

 

- Addig azért vár még önre egy nagy megmérettetés.

 

- Most még valóban az olimpiára koncentrálok, ahol szeretnék minél jobban szerepelni és talán sikerül a titkos álmom, hogy éremmel térjek haza Pekingből.

 

- Azért gondolom – miután nagy futballdrukker hírében áll - fél szemmel azért a labdarúgó Eb-t is figyeli majd.

 

- Naná. Nagyon szorítok a csapatnak, de sajnos elég sok a sérültünk. Azért remélem, hogy legalább a negyeddöntőig így is eljutnak majd. De szerencsés esetben akár még az elődöntő is összejöhet. Azt hiszem hasonló eredménnyel kiegyeznék egy év múlva a BVSC-vel is.

 

Hogy ez ne csak álom legyen, azért Jörgen Perssonon kívül egy másik légióst is szerződtetett a Lombard-BVSC a következő idényre: a kínai származású, de nyolc évig a norvég válogatottat erősítő Vang Jia-fenget. Rajtuk kívül Zwickl Dániel és a legutóbbi ifjúsági Európa-bajnokságon egyéni ezüstérmet szerző Nagy Krisztián alkotja majd a vasutasok csapatát a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban.

 

Ha az utóbbit jövőre is megnyeri a klub, akkor éppen huszonötödször hódítja el a bajnoki címet, amely szép ajándék lenne a 2009-ben hatvanadik születésnapját ünneplő szakosztály számára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu