Vízilabda, férfi ob I: biztosan nyert a nehezen belelendülő FTC

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 20:30
A férfi vízilabda bajnokság ötödik fordulójában a kezdeti 1-0 után végig vezető Ferencváros kilenc góllal verte az OSC együttesét. A vendégeknek nem kellett kiemelkedő teljesítményt nyújtaniuk az eredmény eléréséhez, de egy-egy szép villanást azért hozott a találkozó. Az FTC figyelmetlensége következtében az OSC is többször betalált, de esélyük sem volt a nagyobb tudású játékosokat felvonultató zöld-fehérek ellen.


FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG, 5. FORDULÓ
OSC - FTC 5-14 (1-2, 1-2, 3-6, 0-4)
Hajós Alfréd Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Székely Z., Füzesi
OSC: Áts - Benczúr (1), Szécsi D., Sziklai, Cseh (1), Tóth L., Gábor B. Cs.: Ibolya, Ürögi, Klie (1), Balla (2), Tiba, Hangody Gy. Edző: Bíró Attila
FTC: Jászberényi - Dávid Z. (3), Babay (3), Balatoni, Regős (1), Marnitz (1), Mátyás (1) Cs.: Maklári (1), Kincses (1), Gerritse (1), Bálint G. (1), Császár (1), Hoppál Edző: Somossy József
Emberelőny - gól: 7/1, ill. 5/2
Ötméteres - gól: 1/0, ill. -
Kipontozódott: Bálint Gergő (29.p.)

 

Az első játékrész elején az OSC szerezte meg a vezetés Cseh Attila révén, de nem sokáig örülhettek a hazaiak, hamar kiegyenlített az esélyesebb FTC. Kiegyensúlyozott játékot mutattak a következő percek, a népligetiek nem tudtak eléggé felpörögni a találkozóra, az OSC pedig nagyon harapós kedvében volt.

A negyed vége előtt Dávid Zoltán még kibrusztolt egy gólt, így a szünet előtt 2-1-re vezettek a zöld-fehérek. A pihenőben azért volt mit mondania mindkét edzőnek.

A második játékrészben már látszott, hogy a Ferencváros rájött, komolyan kell venniük a találkozót. Némi fel-le úszás után aztán Babay talált be a nem túl jól védő Áts kapujába, így már két góllal vezettek a vendégek.

Ez a különbség állandósulni látszott. Bár egyik csapat sem játszott jól, a zöld-fehérek teljesítményén érződött a nagyobb rutin, így a félidőben már 4-2-re vezetettek a vendégek.

Térfélcsere után aztán megmutatkozott a két csapat közötti különbség. Az OSC szinte semmit nem tudott hozzátenni a találkozóhoz, bár nagyon lelkesen védekeztek a hazaiak, a népligetiek mégis akkor lőttek gólt, amikor akartak.

Bár szoros emberfogást alkalmazott az OSC védelme, Dávid, Maklári, Bálint és Marnitz sorban átlövésből szerezték góljaikat. 8-2-nél kicsit kiengedtek a vendégek, így az OSC két szép találatot is szerzett, de szorossá nem tudta tenni a mérkőzést.

A játék színvonalát jól jellemzi az a gól, melyet az OSC már egy elrontott támadás után szerzett. A Fradi játékosa elejtette a labdát, Jászberényi már kimozdult a kapujából, a játékszert megszerző Balla így könnyedén ejthette át a zöld-fehérek kapusát.

A záró játékrészben sem változott a játék képe. Somossy József tanítványai a pontosságot és a hatékonyságot a látvány elé helyezik a fontossági sorrendben, de jelen esetben eredményesnek bizonyult ez a taktika.

A Ferencvárosról ma nem lehetett lefordulni, többször labdát szereztek - miközben nekik egy rossz passzuk sem volt -, a védelemben helyükön voltak a blokkoló kezek. Ha az esetenként előforduló néhány pontatlanság is eltűnik a csapat játékából, akkor a „nagyokkal” is felveheti a versenyt az FTC.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu