Vízilabda Eb-t rendez Budapest

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 13. 19:13
Budapest ad otthont a 2014-es férfi és női vízilabda Európa-bajnokságnak a reykjavíki LEN-ülés (Európai Úszó Szövetség) döntése értelmében.


Ezt Gyárfás Tamás, a LEN magyar alelnöke tudatta az MTI-vel a végrehajtó bizottsági ülés színhelyéről, az izlandi fővárosból, hozzátéve: "a vetélytárs törökök legerősebb érve az volt, hogy a magyarok az elmúlt öt évben négy úszó Eb-t rendeztek, ideje lenne végre másnak is teret kapnia".

Egyelőre csak biztató választ kaptak: talán majd legközelebb" – mondta el a vb-tag Gyárfás, aki elárulta, hogy a voksoláskor két tartózkodás és három ellenszavazat mellett 11-en támogatták Budapestet. A magyar fővárosban utoljára 2001-ben rendeztek sportági kontinensviadalt.

A magyar főváros negyedszer lehet házigazdája a pólósok kontinensbajnokságának. 1926-ban, az akkor újonnan átadott Császár uszodában kezdődött a vízilabdát kezdettől a programjában szerepeltető vizes Eb-k sorozata, 1958-ban a Hajós Alfréd uszodában zajlottak a mérkőzések, és ugyanott bonyolították le már "szólóban" a 2001-es férfi és női vízilabda Európa-bajnokságot is. A kontinensversenyeket 1997-ig rendezték közösen az úszókkal és műugrókkal.

A reykjavíki LEN-fórumon döntöttek arról is, hogy a 2012-es úszó- és műúszó Eb-t a belgiumi Antwerpen, a műugrót a hollandiai Eindhoven, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot pedig a franciaországi Chartres rendezi.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu