Vívó-vb: Újabb 4 magyar a 64-es táblán

Szerző: MTILétrehozva: 2013. augusztus 6. 17:11
Négy magyar lesz ott a férfi párbajtőrözők 64-es táblájának csütörtöki küzdelmeiben a budapesti vívó-világbajnokságon.


 

A 216 fős, hatalmas mezőnyből csak a 16 kiemeltnek, köztük a világranglistán hetedik Boczkó Gábornak nem kellett vívnia a keddi selejtezőben, a többiek 29 csoportban igyekeztek minél több győzelmet aratni, ezáltal pedig megspórolni maguknak a további asszókat.

Két hazai párbajtőrözőnek, Szényi Péternek és Rédli Andrásnak maximálisan sikerült az első szakasz, mindketten valamennyi - öt, illetve hat - ellenfelüket legyőzték, így ők csatlakoztak a kiemeltekhez. Szényinek és Rédlinek is akadt kiélezett párharca, de mindketten jól jöttek ki belőle. Előbbi 4-4-es állásnál vitte be a döntő tust a belga Robert van Cleemput ellen, utóbbi pedig akció nélküli asszó végén, a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a spanyol Yulen Pereirával szemben.

Imre Géza négy csoportmérkőzést nyert, kettőt elvesztett, így rá még két asszó várt. Első ellenfelén, az azeri Kanan Alijeven magabiztosan jutott túl a pást köré tömörülő magyar szurkolók - köztük felesége, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó Kökény Beatrix és gyermekeik - örömére. Az elején gyorsan vezetést szerzett, majd "tisztes" távolságban tartotta riválisát, aki ugyan időnként felpörgött és közelebb zárkózott, de végül négy tussal, 15-11-re kikapott.

A második párharcban a venezuelai Kelvin Canas volt Imre ellenfele. A magyar vívó "ledarálta" ellenfelét, a háromszor háromperces vívóidő első harmadát sem használta fel, 2:24 perc alatt 15-5-re nyert és így feliratkozott a 64-es táblára.

"Éreztem, hogy jól megy. Be akartam fejezni a szünet előtt, nehogy az edzője beleszóljon és valami taktikát találjon ki neki. Zavartam őt a páston, ő meg rendes volt, nem szúrt bele. Az is segített, hogy az asszó előtt Somfai Petivel megbeszéltük, mit kell csinálnom" - mondta Imre Géza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Négyből egy magyar búcsúzott női kardban
A négy magyar induló közül három biztosította helyét a 64-es táblán a női kardozók egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Márton Anna, Benkó Réka és Várhelyi Anna ott lehet a pénteki folytatásban, Varga Dóra...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu