Négyből egy magyar búcsúzott női kardban

Szerző: MTILétrehozva: 2013. augusztus 6. 13:30
A négy magyar induló közül három biztosította helyét a 64-es táblán a női kardozók egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Márton Anna, Benkó Réka és Várhelyi Anna ott lehet a pénteki folytatásban, Varga Dóra viszont nem.


 

A keddi selejtezőben Márton Anna remekül vívott, mind az öt ellenfelét legyőzte csoportjában, az egész mezőnyben a harmadik legjobb eredményt produkálta, ezzel azonnal felkerült a főtáblára. Benkó Réka és Várhelyi Anna négy asszóban győzött, kettőt pedig elveszített, de végül ez is elég volt ahhoz, hogy újabb - már egyenes kieséses - párharc nélkül csatlakozzon a legjobbak mezőnyéhez.

Varga Dóra viszont 2/3-as mutatóval zárta az első szakaszt - amelyben öt tusra vívnak a versenyzők -, így rá még egy összecsapás várt Csang Hszüe-csiannal. A kínai kardozó kezdett bátrabban, gyorsan két-három találatnyi előnyt szedett össze, és aztán már nem is engedte ki kezéből a vezetést.

A magyar vívó is magára talált menet közben, 10-11-nél felcsillant a remény, hogy esetleg fordíthat, de az utolsó négy tust megint a kínai adta. Varga az asszó során nem igazán érezte a távolságot, bizonytalanságát pedig ellenfele kihasználta, így ő folytathatja majd szereplését a főtáblán.

A női kardozók versenyében 109-en indultak. A 64-es táblára felkerült vívók pénteken küzdenek a helyezésekért és az érmekért. Kedden még a férfi párbajtőrözők és tőrözők selejtezőit rendezik meg a SYMA Csarnokban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu