Visszatér a legenda párostársa

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 26. 09:59
Egy éves kihagyás után visszatér a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Kozmann György, a 2008 nyarán elhunyt legendás Kolonics György egykori társa. A klasszis újra elkezdte az edzéseket, szeretne rajthoz állni a jövő évi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon és a londoni ötkarikás játékokon is.


 

„Nyár közepe óta játszottam a gondolattal. Hiányzott az életemből az a fajta kihívás, amit csak az élsport képes nyújtani és persze újra érezni akarom a siker ízét. A londoni olimpia előtt 2 évvel közeledett az utolsó olyan pillanat, amikor még be lehet szállni – jelentette ki Kozmann. - Októberben kicsit elterelte a gondolataimat a politikai kitérő, hiszen versenyben voltam Pakson a polgármesteri székért, de a kampány után visszatért az életem a régi kerékvágásba és újra szembe találtam magam ezzel a kérdéssel.”

A kiváló kenus egy hónappal ezelőtt rövid idő alatt döntött véglegesen a visszatérésről. Azóta megnyugvást érez.

„Ludasi Róbert volt az egyik első olyan ember, akit beavattam a tervembe, nagyon sokat jelent, hogy ő továbbra is bízik bennem. Rajta kívül is több olyan emberrel beszéltem, akinek számomra fontos a véleménye, az MKKSZ-ben Schmidt Gábor főtitkár, a korábbi szponzoraim is biztosítottak a támogatásáról, a hozzáállásuk számomra nagyon megtisztelő. Az is nagyon fontos, hogy amíg nem kenuztam, sikerült két vállalkozást felépítenem. Csabai Edvinnel folytatjuk a sportrendezvények szervezését és jutott időm a paksi környezetvédelmi vállalkozásom beindítására is” – tette hozzá Kozmann.

A klasszis ismét Csepelen gyakorol, de továbbra is paksi színekben indul a versenyeken. Erőnléte nem esett vissza jelentősen a szünet hónapjai alatt, hiszen maratoni távokat teljesített és kipróbálta a sárkányhajózást is. Kozmann úgy érzi, jót tett neki a pihenő, mentálisan és fizikálisan is jobban rá tud hangolódni az edzésekre.

„Nem csinálok titkot abból, hogy nálam prioritást élvez az 1000 méteres páros. Mindig is inkább csapatember voltam, jobban fekszik nekem a páros, illetve a négyes” – jegyezte meg a kiváló sportember.

Kozmann még nem döntött arról, hogy ki legyen a társa, de pekingi párja, Kiss Tamás prioritást élvez.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu