Túlóra után került lépéselőnybe az Eger

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 8. 19:38
Hatalmas csata után, 5 méteres párbajt követően a ZF Eger 12-11-re legyőzte a címvédő TEVA- VasasPlaket együttesét a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének első összecsapásán. Az utolsó párharcban a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán hárította a Pekingben aranyérmes, amúgy ex-egri Kis Gábor lövését.


 

FÉRFI OB I, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 12-11 ( 2-2, 1-0, 2-3, 2-2 , 0-0, 1-1 4-3 )
Gólszerzők: Biros 5, Feltham 3, Varga Zsolt 2, Kovács G., Graham 1-1, ill. Hosnyánszky 4, Varga Dániel 2, Kovács, Kis, Decker, Takács, Varga Dénes 1-1

Az egriek nyerték az alapszakaszt, ezért kezdhették hazai uszodában a finálét, miután simán búcsúztatták a Fradit a legjobb négy között. A Vasas 1-4-ről fordított három győzelemmel a szegediek elleni elődöntőben, vagyis a legutóbbi három bajnokság győztese is jó formában várta a szombati összecsapást.

A rangadó nagy részében Gerendás György együttese vezetett, igaz előnye egyszer volt jelentős. A Vasas kapaszkodott, elsősorban Varga Dénes remekelt, de a kapus Nagy Viktorra sem lehetett panasz. A túloldalon a két háromszoros olimpiai bajnok, vagyis Biros Péter és Szécsi Zoltán parádézott, így magas színvonalú csatán szurkolhattak a drukkerek.

Az utolsó negyedben aztán a Vasas ismét beérte ellenfelét, majd a hosszabbításban meg is szerezte a vezetést. Az Eger azonban egalizált, jöhetett az 5 m-es párbaj. Az utolsó sorozatig egy-egy hibát jegyezhettünk fel (vezettek a hazaiak), majd a legvégén Szécsi bravúrral hárította Kis lövését, így kezdődhetett a hazai ünneplés.

Szerdán a BVSC-uszodában játsszák a bajnoki döntő következő mérkőzését, ezúttal a Vasas lesz a pályaválasztó.

Kovács Anikó
Kiss Gábort vigasztalják Fotó: Kovács Anikó

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu