Tudná közvetíteni az MTV az úszó Eb-t?

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 3. 10:47
A Magyar Úszó-szövetség határozottan állítja, hogy az MTV tudná közvetíteni a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságot és a jövő évi budapesti kontinensviadalt is, lévén már kiegyenlítette mindkét esemény jogdíját. A MÚSZ közleménye szerint a közszolgálati televízió 2013-ig kötelezte el magát a vizes sportág kiemelkedő európai eseményeinek sugárzására.


„Az MTV-nek természetesen költséggel jár a budapesti úszó Eb közvetítése technikai feltételeinek biztosítása. Ezt az összeget jelölték meg először 800, majd 500, újabban 350 millió forintban - tekintettel arra, hogy a Magyar Úszó Szövetség a valós árakat számos alkalommal közzétette. A rövidpályás úszó Európa-bajnokság sugárzásának elmaradása gazdaságilag indokolatlan. Az MTV-nek a riporter esetleges utazási költségein kívül a közvetítés vonalköltségét, valamint a kommentátor állást kell fedeznie (amennyiben a riporter nem a hazai stúdióból közvetít)” – áll a csütörtöki hivatalos kommünikében.

A MÚSZ arra kéri és ösztönzi az MTV-t, hogy legalább az m2-n adjon helyet a rövidpályás Eb eseményeinek.

„A szövetség egyidejűleg kéri, hogy Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke fontolja meg a jövő évi budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésének lehetőségét, figyelembe véve, hogy ez a verseny ígérkezik 2010-ben a nemzetközileg is legnagyobb érdeklődést kiváltó hazai eseménynek. Az 51 tagországot tömörítő LEN legtöbb nemzeti szövetsége már megrendelte és lefoglalta a szállását, az előkészületek javában folynak, nem túlzás azt mondani, hogy a hazai várakozás is jelentős.” – szerepel a közleményben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu